Το αεροδρόμιο της Αμβέρσας έκλεισε το 2021 με εξαιρετικά αποτελέσματα και ελπιδοφόρα νούμερα επιβατών.

Πέρυσι, το αεροδρόμιο υποδέχθηκε 147.000 επιβάτες. Ο αριθμός των επαγγελματικών πτήσεων ξεπερνά ακόμη και τα αποτελέσματα του 2019 από φέτος το καλοκαίρι.

Στοιχεία επιβατών

Το αεροδρόμιο χτυπήθηκε -για άλλη μια φορά- σκληρά τους πρώτους μήνες του 2021. Λόγω των αυξανόμενων αριθμών για τον Covid-19 και ενός νέου lockdown, τα μη απαραίτητα ταξίδια απαγορεύτηκαν έως τις 19 Απριλίου.

Ως αποτέλεσμα, οι πρώτες πτήσεις της TUI προς πέντε ισπανικούς προορισμούς αναχώρησαν στα τέλη Απριλίου. Αυτό αντικατοπτρίστηκε ξεκάθαρα στα στοιχεία. Το πρώτο εξάμηνο του έτους υποδέχτηκε 39.000 επιβάτες.

Από τον Ιούλιο, είχαν προγραμματιστεί περισσότερες πτήσεις και η TUI fly πέταξε ξανά σε 7 από τους 10 προορισμούς της από την Αμβέρσα.

“Αυτή ήταν επίσης η αρχή μιας ωραίας ανάκαμψης. Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, υποδεχτήκαμε 61.000 επιβάτες. 114% περισσότεροι σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020”, λέει ο CEO Eric Dumas.

Η ανάκαμψη συνεχίστηκε και μετά το καλοκαίρι. Τον Νοέμβριο, είχε μια επιτυχημένη επανεκκίνηση των πτήσεων προς το Ναδόρ και την Ταγγέρη. Αλλά αυτές έπρεπε να διακοπούν ξανά μετά από μερικές εβδομάδες, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε το Μαρόκο.

Αισιοδοξία για το 2022

Σε ετήσια βάση, το αεροδρόμιο κλείνει με λιγότερους από 147.000 επιβάτες. “Ένα ελπιδοφόρο αποτέλεσμα, καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος Eric Dumas.

Όταν κοιτάμε το δεύτερο εξάμηνο του 2021, δεχθήκαμε 38% λιγότερους επιβάτες από ό,τι το 2019, πριν από την έναρξη της πανδημίας.

Εάν η ανάκαμψη συνεχιστεί έτσι και ξεκινήσουν ξανά οι πτήσεις προς Ίνσμπρουκ, Ναδόρ και Ταγγέρη, μπορούμε να περιμένουμε ένα καλό αποτέλεσμα το 2022.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά και κοιτάμε αισιόδοξα το 2022.”

  • Το 2022, η TUI fly θα πετάει ξανά και στους 10 προορισμούς από την Αμβέρσα.
  • Επιπλέον, η ASL Fly Executive θα πετάει επίσης στο Ίνσμπρουκ δύο φορές την εβδομάδα από τις 15 Ιανουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου.

97% έγκαιρη απόδοση

Το αεροδρόμιο μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για εξαιρετικά στοιχεία ακριβείας.
Για το 2021, το 97% όλων των πτήσεων αναχώρησαν στην ώρα τους.

Επιχειρηματικές πτήσεις

Το επιχειρηματικό τμήμα έχει ανακάμψει πολύ καλά φέτος. Τον Ιούνιο, οι επαγγελματικές πτήσεις έφτασαν και πάλι στο επίπεδο του 2019.

Από τις καλοκαιρινές διακοπές και μετά, τα ποσοστά ήταν ακόμη και 6% υψηλότερα κατά μέσο όρο σε σχέση με το 2019.
Αυτό δείχνει και πάλι πόσο ισχυρές είναι οι επαγγελματικές πτήσεις στο αεροδρόμιο.