Η United Airlines, μέλος της Star Alliance, δεν θα ξεκινήσει το καλοκαιρινό δρομολόγιο μεταξύ Στοκχόλμης Arlanda και New York Newark, το οποίο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Ιούλιο. Ακυρώνονται επίσης τα δρομολόγια από την Washington Dulles προς το Δουβλίνο και τη Γενεύη, καθώς και άλλα πέντε διηπειρωτικά δρομολόγια.

Η United Airlines δυσκολεύεται να συμβαδίσει με το δημοσιευμένο δίκτυο κυκλοφορίας της. Αυτό οδήγησε την αεροπορική εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ να ακυρώσει πολλά δρομολόγια το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ένας από τους λόγους είναι ότι η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να περιμένει την έγκριση των αρχών για να πάρει 52 αεροσκάφη Boeing 777-200 και 777-200ER με τους κινητήρες Pratt & Whitney ξανά σε λειτουργία. Το αεροπλάνο απαγορεύτηκε να πετάξει μετά την απώλεια πολλών εξαρτημάτων κινητήρα σε μια πτήση της United μεταξύ Ντένβερ και Χονολουλού .

Η έλλειψη αεροσκαφών ανάγκασε την αεροπορική εταιρεία να προσαρμόσει το καλοκαιρινό πρόγραμμα, γεγονός που οδηγεί σε ακύρωση περισσότερων δρομολογίων.

Τα περισσότερα δρομολόγια – αρχικά – ακυρώθηκαν για τον Ιούνιο, αλλά το δρομολόγιο προς Στοκχόλμη δεν θα επιστρέψει για ολόκληρη τη σεζόν.

Τα δρομολόγια που ακυρώνει η Γιουνάιτεντ τον Ιούνιο είναι:

Νιούαρκ προς Μάουι
Νιούαρκ προς Χονολουλού
Νιούαρκ προς Τόκιο
Νιούαρκ προς Στοκχόλμη
Ουάσιγκτον Ντάουλς προς Σάο Πάολο
Ουάσινγκτον Ντάλες προς Γενεύη
Ουάσιγκτον Ντάλες προς Χονολουλού
Ουάσινγκτον Ντάλες προς Δουβλίνο

Το δρομολόγιο μεταξύ Newark και Στοκχόλμης ακυρώνεται επομένως, αλλά αυτό θα ακυρωθεί για ολόκληρο το καλοκαιρινό πρόγραμμα και όχι μόνο τον Ιούνιο όπως οι άλλοι. Υπάρχουν σπουδαίοι λόγοι να πιστεύουμε ότι χάρη στον έντονο ανταγωνισμό στη διαδρομή είναι που κάνει τη Γιουνάιτεντ να επιλέξει να ακυρώσει τη διαδρομή.

Πηγή: tourismtoday.gr