Η Etihad Airways ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα εταιρικών ανταμοιβών που εστιάζει στη βιωσιμότητα για την υποστήριξη και επίτευξη στόχων βιωσιμότητας για εταιρικούς εταίρους μέσω αντιστάθμισης άνθρακα, επενδύσεων SAF και τιμολόγησης πράσινων προσαυξήσεων.

Η αεροπορική εταιρεία λέει ότι το Corporate Conscious Choices έχει σχεδιαστεί ρητά για οργανισμούς που δεσμεύονται να μειώνουν τις εκπομπές και να λειτουργούν βιώσιμα, με ανταμοιβές και κίνητρα σχεδιασμένα να υποστηρίζουν προληπτικά φιλοπεριβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβέρνησης πρωτοβουλίες και τη συμπεριφορά των εργαζομένων.

Οι επενδύσεις SAF, οι πράσινες προσαυξήσεις, τα εταιρικά συνειδητά μίλια και οι αντισταθμίσεις άνθρακα αναφέρονται ως οι τέσσερις βασικοί πυλώνες βιωσιμότητας από τους οποίους επωφελείται το πρόγραμμα.

Είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός επιχειρηματικός στόχος, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Etihad Aviation Group, Tony Douglas: «Η βιωσιμότητα βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην κορυφή της ατζέντας της Etihad ως ο πιο κρίσιμος μακροπρόθεσμος στόχος της επιχείρησής μας». Είναι καθήκον και υποχρέωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας λόγω του αντίκτυπου που έχουν οι οργανισμοί στην κοινωνία ως ηγέτες, βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν βιώσιμες επιλογές στην καθημερινή τους ζωή.

«Έχουμε επικεντρωθεί πολύ στο τι πρέπει να κάνουν οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικές αρχές για να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, αλλά το γεγονός είναι ότι χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εταιρειών και υπάρχει ίση ευθύνη για τις εταιρείες να κάνουν ό,τι μπορούν για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα ενώ που δίνει το παράδειγμα για να βοηθήσει τους καταναλωτές να ζουν πιο βιώσιμα.

«Όλες οι εταιρείες και οι οργανισμοί χρειάζονται μεταφορά, είτε πρόκειται για ταξίδια είτε για την αλυσίδα εφοδιασμού τους. Στόχος μας με την κυκλοφορία του Corporate Conscious Choices είναι να αναγνωρίσουμε εκείνες τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τις πιο βιώσιμες ενέργειες μέσω ανταμοιβών και αναγνώρισης.»

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδιών στον κόσμο, η CWT και η Accenture, συνεργάστηκαν με την Etihad για να βοηθήσουν στην έναρξη του νέου τους προγράμματος, το οποίο η αεροπορική εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι ήδη δημοφιλές στις εταιρείες.

Δεδομένου ότι τα βραβεία και τα κίνητρα του προγράμματος μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του προγράμματος, η Etihad Airways ισχυρίζεται ότι το Corporate Conscious Choices αναπτύχθηκε ως ανοιχτή πλατφόρμα.

Ως ζωτικής σημασίας στοιχείο ενός βιώσιμου μέλλοντος για τα αεροπορικά ταξίδια, τα αειφόρα αεροπορικά καύσιμα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν τις καθαρές εκπομπές άνθρακα κατά 80% σε όλη τη διάρκεια ζωής τους, από την κατασκευή έως τη χρήση. Οι εταιρικοί εταίροι θα μπορούν να αγοράζουν χύμα Sustainable Aviation Fuel από την Etihad μέσω του Corporate Conscious Choices, το οποίο είναι πλήρως διαπιστευμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιστάθμιση των απαιτήσεων εκπομπών της εταιρείας Scope 3.

Πράσινες προσαυξήσεις : Οι εταιρείες μπορούν να επιλέξουν να προστεθεί μια «Πράσινη επιβάρυνση» σε κάθε αεροπορικό εισιτήριο εταιρικού ταξιδιού, η οποία στη συνέχεια επενδύεται σε λύσεις offset, όπως SAF, φύτευση μαγγρόβων, αναδάσωση ή κοινοτικά έργα στην Αφρική. Η προσαύξηση θα πληρώσει ή θα πληρώσει εν μέρει για τις εκπομπές που δημιουργούνται από το προσωπικό σε επαγγελματικά ταξίδια και αυτές οι επενδύσεις θα είναι πλήρως διαπιστευμένες όπου είναι δυνατόν για να παρέχουν στην εταιρεία μειώσεις εκπομπών Πεδίου 3.

Εταιρικά συνειδητά μίλια: Όταν οι επαγγελματίες ταξιδιώτες πετούν στο Etihad και κερδίζουν Μίλια Επισκέπτη Etihad, η αεροπορική εταιρεία θα απονέμει τα μίλια στον οργανισμό τους. Επιπλέον, οι Corporate Conscious Points μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αντισταθμίσουν τις καθημερινές δραστηριότητες εταιρικών ταξιδιών ή να αγοράσουν βιώσιμα προϊόντα από το Etihad Guest Reward Shop. Η Etihad θα ανταμείψει περαιτέρω τις επιχειρήσεις εάν οι υπάλληλοί τους κάνουν συνειδητές επιλογές όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα Etihad Guest.

Αντισταθμίσεις άνθρακα: Οι εταιρικοί συνειδητοί πόντοι μπορούν να επενδυθούν είτε σε πρόγραμμα Etihad Offset είτε σε πρόγραμμα της εταιρικής επιλογής για την αντιστάθμιση των εκπομπών που παράγονται σε κάθε πτήση επαγγελματικού ταξιδιού της Etihad. Οι λύσεις της Etihad θα είναι διαπιστευμένες όπου είναι δυνατόν και θα συμβάλλουν στη μείωση του πεδίου εφαρμογής 3 της εταιρείας και στη μείωση του εύρους 1 για την Etihad.

Λαμβάνοντας υπόψη την πίεση της κυβέρνησης στις εταιρείες να επιδείξουν και να επιβάλουν τα πρότυπα ESG, η Etihad θα συνεργαστεί επίσης με εταίρους σε άλλες πρωτοβουλίες ESG για την ενσωμάτωση προγραμμάτων αντιστάθμισης εντός των εταιρειών.

Ως συμπλήρωμα του προγράμματος Conscious Choices της Etihad Guest Green Loyalty, η αεροπορική εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Corporate Conscious Choices θα βοηθήσει και θα ενθαρρύνει τους πελάτες να κάνουν φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές ταξιδιού και τρόπου ζωής.

Πηγή: tourismtoday.gr