Η Air France-KLM θα επιβάλλει πρόσθετη χρέωση 13 ευρώ ανά εισιτήριο απλής μετάβασης αυτή την άνοιξη, σε εταιρικές κρατήσεις όταν δεν είναι ενεργοποιημένες μέσω NDC.

Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών θα καταργήσει τις ρυθμίσεις ιδιωτικών καναλιών που επέτρεψαν σε ορισμένα εταιρικά ταξιδιωτικά γραφεία να αποφύγουν την επιπλέον χρέωση στις κρατήσεις GDS παλαιού τύπου.

Η κίνηση -την οποία ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών επιβεβαίωσε στο Travel Weekly-  αναφέρθηκε αρχικά στη Γαλλία.

«Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση 26 ευρώ εάν βρίσκεστε στο NDC. Η επιπλέον χρέωση θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν η εταιρεία παραμείνει στο παραδοσιακό περιβάλλον GDS», λέει η Helen Ames εκπρόσωπος της Air France-KLM.

Η Air France-KLM εφάρμοσε για πρώτη φορά μια επιπλέον χρέωση GDS 11 ευρώ απλής μετάβασης το 2018 για κρατήσεις αναψυχής και έκτοτε αύξησε το τέλος στα 13 ευρώ.

Η κίνηση ήταν μέρος της στρατηγικής του ομίλου αεροπορικών εταιρειών να ωθήσει τα ταξιδιωτικά γραφεία προς πωλήσεις απευθείας καναλιών που υποστηρίζονται από το NDC.

Στη συνέχεια, η Air France-KLM συνήψε συμφωνίες έμμεσων καναλιών NDC με την Amadeus και την Travelport, αλλά όχι με τη Sabre.

Όπως υπογραμμίζει η Helen Ames, τα πρακτορεία μεταφέρουν σταδιακά τις δραστηριότητες τους με την Air France-KLM στα κανάλια NDC και ότι επί του παρόντος το 80% του όγκου OTA αναψυχής είναι ενεργοποιημένο με NDC.

Λέει επίσης, ότι οι συμφωνίες με ιδιωτικά κανάλια ήταν ένας τρόπος υποστήριξης των εταιρικών πρακτορείων, κάνοντας τη μετάβαση στο λιανικό εμπόριο με δυνατότητα NDC.

Αν και η Air France-KLM δεν αξιολογεί την επιπλέον χρέωση 13 ευρώ για κρατήσεις Travelport και Amadeus με δυνατότητα NDC, εξακολουθεί να ισχύει μια «μικρή επιβάρυνση», τονίζει η Helen Ames, η οποία αρνείται να επιβεβαιώσει το ποσό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο The Beat, η Air-France KLM επιβεβαίωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι οι συναλλαγές με δυνατότητα NDC εντός του Travelport έχουν προσαύξηση από 1,40 ευρώ έως 3 ευρώ.
Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών είπε ότι αυτά τα στοιχεία είναι παρόμοια με τις προσαυξήσεις που αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο του Amadeus GDS.

Πηγή: tourismtoday.gr