Η νέα εθνική αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας, ITA Airways, πραγματοποίησε τις εναρκτήριες πτήσεις της την Παρασκευή και αποκάλυψε το εμπορικό σήμα και το λογότυπό της, ανακυκλώνοντας το κόκκινο, το λευκό και το πράσινο της προέλευσης της Alitalia, καθώς προσπαθεί να χαράξει ένα νέο μέλλον, ενώ ανταγωνίζεται χαμηλές αεροπορικές εταιρείες κόστους.

Η ITA, ξεκίνησε επίσημα μετά την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Alitalia που προσγειώθηκε τις τελευταίες πτήσεις της το βράδυ της Πέμπτης, τερματίζοντας μια 74χρονη επιχειρηματική ιστορία που μια σειρά οικονομικών κρίσεων είχε πλήξει τα τελευταία χρόνια.

Διαμαρτυρίες και απεργίες συνόδευσαν την επίσημη κατάρρευση της Alitalia επειδή η πολύ μικρότερη ITA Airways προσλαμβάνει μόνο το ένα τέταρτο των περισσότερων από 10.000 υπαλλήλων της Alitalia. Οι διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η ITA πλήρωσε 90 εκατομμύρια ευρώ (πάνω από 104 εκατομμύρια δολάρια) για τα δικαιώματα της μάρκας και της ιστοσελίδας της Alitalia, αλλά η νέα αεροπορική εταιρεία ονομάζεται ITA Airways και έχει τη δική της ιστοσελίδα και ένα νέο πρόγραμμα συχνών πτήσεων, που ονομάζεται “Volare” (“Fly”) .

Κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για την έναρξη της αεροπορικής εταιρείας, η Altavilla επέμεινε ότι το πολύ μειωμένο μέγεθος της ITA-ο λεπτότερος στόλος, το εργατικό δυναμικό και οι προορισμοί του-το καθιστούν έναν βιώσιμο αερομεταφορέα που μπορεί να ανταγωνιστεί τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους ενώ προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες, συνδέσεις και αξία.

Η πρώτη πτήση ITA ήταν στις 6:20 το πρωί από το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου προς την ιταλική πόλη Μπάρι, στην Αδριατική Θάλασσα. Συνολικά, η ITA πετά σε 44 προορισμούς και στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό σε 74 σε τέσσερα χρόνια.

Μεταξύ των δρομολογίων της, η εταιρεία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη από το Μιλάνο και τη Ρώμη και προς το Τόκιο, τη Βοστώνη και το Μαϊάμι από τη Ρώμη.

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί από τη Ρώμη και το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνου θα περιλαμβάνουν επίσης το Παρίσι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, τη Γενεύη και τη Φρανκφούρτη, Γερμανία. Προγραμματίζονται διαδρομές προς τη Νότια Αμερική και το Λος Άντζελες.

Τα αεροπλάνα ITA θα είναι βασιλικά μπλε με το σήμα κατατεθέν της Alitalia “tricolore” στην ουρά, αντανακλώντας το κόκκινο, λευκό και πράσινο της ιταλικής σημαίας. Τα χρώματα της ιταλικής εθνικής αθλητικής ομάδας είναι μπλε και οι αξιωματούχοι της εταιρείας δήλωσαν την Παρασκευή ότι ο συνδυασμός χρωμάτων που επιλέχθηκε για το νέο αεροσκάφος στοχεύει να κάνει το ITA “azzurri” – το ψευδώνυμο της ομάδας – επίσης.

Προς το παρόν, το νέο μπλε αεροσκάφος Airbus υπάρχει μόνο σε διαφημίσεις.

Οι αξιωματούχοι ήταν επιφυλακτικοί για πιθανές συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες. Προηγουμένως, η Alitalia ήταν μέλος της συμμαχίας SkyTeam, η οποία περιλάμβανε Delta, Air France και KLM, μεταξύ άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Η ITA διαθέτει 52 αεροσκάφη που λέει ότι θα αυξηθούν σε 105 την ίδια περίοδο και δείχνει αεροσκάφη επόμενης γενιάς που χρησιμοποιούν βιώσιμες, εναλλακτικές πηγές καυσίμου.

Η εταιρεία ξεκίνησε με 2.800 υπαλλήλους – το 70% από αυτούς από την Alitalia – και δήλωσε ότι αναμένει να αυξήσει το μέγεθος του εργατικού δυναμικού της σε 5.750 μέχρι το 2025.

Πηγή: tourismtoday.gr