Η πτήση – χωρίς στάσεις – από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο θα έχει διάρκεια σχεδόν 20 ωρών και αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία, η παραγγελία περιλαμβάνει ακόμα 40 αεροσκάφη για την ανανέωση του στόλου εσωτερικών πτήσεων.

Η συμφωνία έρχεται καθώς οι συνθήκες στον ταξιδιωτικό κλάδο βελτιώνονται και η ζήτηση για περισσότερες πτήσεις αυξάνεται.

«Η απόφαση του ΔΣ να εγκρίνει την μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στην Αυστραλία είναι μια καθαρή ψήφος εμπιστοσύνης στο μέλλον του Ομίλου Qantas» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Chief Executive Alan Joyce.

Σύμφωνα με το CNBC, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η χρηματική αξία του deal, όμως πιθανότατα βρίσκεται στο επίπεδο των δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, αναφέρεται πως η πτήση – χωρίς στάσεις – από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο θα έχει διάρκεια σχεδόν 20 ωρών και αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025. Το A350s θα μπορεί να εξυπηρετήσει 238 επιβάτες σε τέσσερις διαφορετικές βαθμίδες εισιτηρίου, first class, business class, premium economy και economy class, με πάνω από το 40% της καμπίνας να αφορά τις αναβαθμισμένες θέσεις.

Πηγή: imerisia.gr