Έκκληση να ξεκινήσουν τα διεθνή ταξίδια ξανά απηύθυνε στους ηγέτες της G7, ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου Τζον Χόλαντ-Κέι.

«Με την έναρξη της G7 σήμερα, οι υπουργοί έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την πράσινη παγκόσμια ανάκαμψη, τόνισε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Χίθροου.

Και να συμφωνήσουν πώς να ξαναρχίσουν τα διεθνή ταξίδια με ασφάλεια. Αυτή είναι η ώρα να δείξουν παγκόσμια ηγεσία».

Ο Τζον Χόλαντ-Κέι, απαιτεί ένα «Σχέδιο Β» για τον τομέα. Ζητά «ένα ειδικό σχέδιο υποστήριξης για τον πολιορκημένο και παραμελημένο ταξιδιωτικό κλάδο.

Ο τομέας απασχολεί δεκάδες χιλιάδες άτομα σε ολόκληρη τη Βρετανία. Και αυτά αναρωτιούνται τι θα συμβεί στις δουλειές τους. Και πώς θα επιβιώσουν μετά από ένα άλλο χαμένο καλοκαίρι».

Το Χίθροου είδε τον αριθμό των επιβατών του να υποχωρεί στο 90% κάτω από τα επίπεδα του 2019. Με απώλεια άνω των 6 εκατομμυρίων επιβατών τον μήνα.

Το αεροδρόμιο ανταποκρίθηκε στο νέο σύστημα, θέτοντας το Terminal 4 για αφίξεις «κόκκινης λίστας».

Αποτυχία του νέου συστήματος φωτεινού σηματοδότη

Ωστόσο, η εταιρεία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος φωτεινού σηματοδότη μέχρι στιγμής.

Όπως επισημαίνεται «ένα μήνα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών και διαβεβαίωσε το κοινό ότι ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη βάσει κινδύνου θα ξεκλειδώσει ταξίδια χαμηλού κινδύνου, το σύστημα δεν έχει ακόμη επιτύχει αυτό που σχεδιάστηκε να κάνει.

Η άρνηση των υπουργών να παράσχουν διαφάνεια στα δεδομένα πίσω από τη λήψη αποφάσεων και η αποτυχία εισαγωγής μιας πράσινης «λίστας παρακολούθησης» υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών».

Πηγή: tourismtoday.gr