Τις τακτικές διεθνείς θερινές συνδέσεις τους ξεκινούν κάποιοι από τους legacy αερομεταφορείς στον αερολιμένα Χανίων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η SAS Scandinavian Airlines, εθνικός αερομεταφορέας των σκανδιναβικών χωρών (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία), ξεκινάει τις διεθνείς συνδέσεις από το Οσλο και την Κοπεγχάγη το Σάββατο 01/04.

Οι πτήσεις εκτελούνται από το σύγχρονο Airbus A320neo.

Η British Airways αρχίζει τη σύνδεση με τον αερολιμένα Heathrow του Λονδίνου, αποτελώντας τον μοναδικό αερομεταφορέα, τουλάχιστον για τα έτη 2020 έως και 2023, που συνδέει τα δύο αεροδρόμια. Η πρώτη πτήση για φέτος, θα εκτελεστεί από Airbus A320ceo.

Η Austrian Airlines, αερομεταφορέας της Αυστρίας, αρχίζει την σύνδεση με την Βιέννη. Η πρώτη πτήση θα εκτελεστεί από Airbus A320.

Η χχαμηλού κόστους θυγατρική του Ομίλου Air France – KLM, Transavia, θα συνδέει και φέτος τα Χανιά με τα αεροδρόμια του Άμστερνταμ και του Ορλί στο Παρίσι. Η πρώτη πτήση από το Παρίσι, ξεκινάει και αυτή το Σάββατο 01/04.

Το Παρατηρητήριο Αεροπορικού Κλάδου Δυτικής Κρήτης (Western Crete Aviation Observatory), είναι ένα ερευνητικό παράρτημα του επιστημονικού ιστότοπου aviationlife.gr που ως κύριο αντικείμενο έρευνας έχει την συνεχή παρακολούθηση και διερεύνηση των εμπορικών πτήσεων, των αεροπορικών εταιρειών που επιχειρούν στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Δασκαλογιάννης» καθώς και των πολιτικών αεροσκαφών που επισκέπτονται αυτόν, εκπονώντας την ετήσια ανάλυση πτήσεων, στο πλαίσιο της ετήσιας Έρευνας Τουρισμού του MAICh (Western Crete Tourism Observatory).

αναμένεται περαιτέρω ανάλυση των φετινων συνδέσεων του αερολιμένα Χανίων.

Σύνταξη: Δημήτρης Ζοπουνίδης