Με το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου θα συνδεθεί σύντομα αεροπορικά το Ηράκλειο, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού από και προς την Κρήτη.

Αυτό επισήμανε ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, υποστράτηγος Khalid Fouda, ο οποίος υπέγραψε την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023, πρωτοκόλλου συνεργασίας και φιλίας με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Το Ηράκλειο, πόλη και λιμάνι στην θάλασσα της Μεσογείου, το Σαρμ Ελ Σέιχ, πόλη και λιμάνι στην Ερυθρά θάλασσα, ατενίζουν το σήμερα με αισιοδοξία και προοπτικές. Με βάση την σταθερή ιστορική σχέση μεταξύ του αιγυπτιακού και του ελληνικού λαού, προχωρούμε στο πρόγραμμα αδελφοποίησης των δύο τόπων. Με συγκεκριμένα βήματα, κι επιδιώκοντας να εδραιωθούν οι σχέσεις και οι δεσμοί φιλίας, συνεργασίας και αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο πόλεων, στους τομείς του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης, της υγείας, του τουρισμού, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Στην υπογραφή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα Ομάρ Αμέρ Γιούσεφ και αντιπροσωπεία της αιγυπτιακής πόλης, ο επίσκοπος Κνωσσού Μεθόδιος, οι αντιδήμαρχοι Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, Παιδείας Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη, Οικονομικών Μανολής Βασιλάκης, Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μανδαλάκης, η γενική γραμματέας του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, κ.α.