Η British Airways ακύρωσε περίπου 32 πτήσεις, ημερησίως, από και προς το Χίθροου για το Πάσχα, ενόψει της 10ήμερης απεργίας των υπαλλήλων ασφαλείας.

Συγκεκριμένα θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στον τερματικό σταθμό 5, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τη βρετανική αεροπορική εταιρία από τις 31 Μαρτίου έως τις 9 Απριλίου.

Η διοίκηση του Χίθροου είχε δώσει εντολή στην ΒΑ να μειώσει το πρόγραμμά της κατά 5% τις ημέρες της απεργίας.

Η British Airways ανέφερε σε δήλωση: «Μετά την απαίτηση της διοίκησης του Χίθροου να μειώσουμε τον αριθμό των επιβατών που ταξιδεύουν κατά την περίοδο της προτεινόμενης απεργίας των εργαζομένων της, δυστυχώς χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμά μας.

«Ζητήσαμε συγγνώμη από επιβάτες των οποίων τα ταξιδιωτικά σχέδια επηρεάστηκαν και τους προσφέραμε μια σειρά επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της εκ νέου κράτηση για μια νέα πτήση με εμάς ή άλλη αεροπορική εταιρεία ή το αίτημα για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

«Οι ομάδες μας συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με το Χίθροου για να διασφαλίσουν ότι τα ταξίδια των πελατών μας εκτελούνται ομαλά».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου τόνισε ωστόσο ότι υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου το αεροδρόμιο να παραμείνει ανοιχτό και λειτουργικό.

Πηγή: tourismtoday.gr