Η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις πτήσεις τσάρτερ που θα μεταφέρουν Γαλλοεβραίους επισκέπτες από το Παρίσι στην Αλεξανδρούπολη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο ¨Δημόκριτος”, μεταφέροντας 190 άτομα, στις 9 Αυγούστου.

Μάλιστα, παράλληλα με την άφιξη της εγκαινιάστηκε στην πράξη και η λειτουργία του σταθμού τροφοδοσίας καυσίμων αεροπλάνων, αφού το αεροσκάφος της Enter Air που εκτέλεσε την πτήση, ήταν το πρώτο που εφοδιάστηκε από τα στελέχη της εταιρείας GISSCO A.E, που λειτούργησαν με άψογο επαγγελματισμό. 

Η πτήση ήδη απογειώθηκε για την Γαλλία και το απόγευμα το ίδιο αεροσκάφος θα προσγειωθεί ξανά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μεταφέροντας και άλλους δεκάδες Γαλλοεβραίους που θα επισκεφθούν την περιοχή μας.

Δεύτερη πτήση το απόγευμα, άλλες δύο αύριο,

ενώ και 100 Εβρίτες θα ταξιδέψουν στο Παρίσι

Για αύριο Τετάρτη 10 Αυγούστου, είναι προγραμματισμένες άλλες δύο πτήσεις τσάρτερ από το Παρίσι, ενώ το σημαντικό είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, από την Αλεξανδρούπολη για την γαλλική πρωτεύουσα θα ταξιδέψουν και πάνω από 100 Εβρίτες και γενικότερα κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, εκμεταλλευόμενοι την έναρξη των συγκεκριμένων πτήσεων. Ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης δεν έκρυβε την χαρά και ικανοποίηση του για την έναρξη τόσο της προσγείωσης πτήσεων τσάρτερ όσο και της λειτουργίας σταθμού ανεφοδιασμού αεροσκαφών με καύσιμα, αφού κατέβαλε όλα τα προηγούμενα χρόνια που όλα αυτά είχαν σταματήσει μεγάλες προσπάθειες για να επανέλθει η κανονικότητα στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος”.

Πηγή: evros-news.gr