Η Airbus προσβλέπει σε ανάκαμψη της αεροπορικής βιομηχανίας από την πανδημία, καθορίζοντας σχέδια για μια αύξηση στην παραγωγή των δημοφιλών επιβατικών αεροπλάνων της.

Ο ευρωπαϊκός κατασκευαστικός όμιλος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της οικογένειας αεροσκαφών Α320 σε 45 αεροπλάνα το μήνα, από το τέταρτο τρίμηνο, ενώ ανέφερε στους προμηθευτές να προετοιμαστούν να επιτύχουν στόχους που αφορούν τα 64 το μήνα έως το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η Airbus δήλωσε μια δήλωση ότι διερευνά επίσης ποσοστά μέχρι 70 στις αρχές του 2024 και 75 έως το 2025.

Η εταιρεία αναμένει ότι η μηνιαία παραγωγή του μεγαλύτερου αεριωθούμενου αεροσκάφους A350 θα αυξηθεί από πέντε ανά μήνα σε έξι έως το φθινόπωρο του 2022.

«Ο τομέας των αερομεταφορών αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση του Covid-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Guillaume Faury.

Η Airbus και ο αντίπαλός της στις ΗΠΑ, Boeing, μείωσαν την παραγωγή και των δύο δημοφιλέστερων αεροσκαφών κατά 1/3 πέρυσι όταν η πανδημία ξέσπασε.

Οι προοπτικές για μακροπρόθεσμη ανάκαμψη του αεροπορικού κλάδου, βελτιώθηκαν με την παγκόσμια διάθεση εμβολίων παρά τις περιφερειακές εξάρσεις του ιού. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη βιομηχανία είναι να διασφαλίσει ότι οι , περίπλοκες αλυσίδες εφοδιασμού της είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή για να καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση.

aviationlife.gr με πληροφορίες από Reuters