Το σχέδιο του αεροδρομίου Χίθροου για συγκέντρωση 3,8 δις δολαρίων “χτυπιέται” εκ των έσω, σύμφωνα με την Telegraph.

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Heathrow Airport Holdings αντιτίθενται στο σχέδιο αύξησης των εσόδων της ανεβάζοντας χρεώσεις και τέλη σε αεροπορικές εταιρείες και πελάτες.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Heathrow ο Ακμπάρ αλ Μπέικερ διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways δήλωσε ότι το σχέδιο είναι “παράλογο, όχι προς το συμφέρον των καταναλωτών και πρέπει να απορριφθεί”.

Το σχέδιο αλλαγής του κανονιστικού πλαισίου για την αύξηση των εσόδων έχει επίσης απορριφθεί από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Εκπρόσωπος της Heathrow ισχυρίζεται ότι πρέπει να προβεί σε ρυθμιστικές προσαρμογές στις χαμηλότερες τιμές για τους ταξιδιώτες.

Η κυκλοφορία των επιβατών στο αεροδρόμιο Χίθροου βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο για περισσότερα από 50 χρόνια. Αιτία, η πανδημία με την απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών και την καραντίνα.
Το Μάρτιο του 2021 τα ποσοστά των επιβατών μειώθηκαν κατά 83%.

Στο στόχαστρο της IATA το Χίθροου

«Ισχυρή και επιθετική» αντίσταση σε κινήσεις αυξήσεων στα τέλη των αεροδρομίων, υποσχέθηκε ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Ο Γενικός Διευθυντής της IATA Γουίλι Γουόλς, χαρακτήρισε τυχόν αυξήσεις “απόλυτη τρέλα σε αυτό το περιβάλλον”.

“Αεροδρόμια όπως το Χίθροου έχουν αποδείξει ξεκάθαρα ότι θέλουν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν τα χαμένα έσοδα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε οι αεροπορικές εταιρείες θα καταπολεμήσουν τις προσπάθειες προμηθευτών και αεροδρομίων να καλύψουν τις απώλειες από την πανδημία, αυξάνοντας τις χρεώσεις.

Πηγή: tourismtoday.gr

Photo by Bloomberg