Τριμηνιαίες απώλειες άνω των 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένονται, αν και η Qantas λέει ότι έχει σημειώσει πρόοδο στη μείωση του χρέους της.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα lockdown του κορωνοϊού και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν από το ξέσπασμα του Delta ευθύνονται για την αναμενόμενη απώλεια του πρώτου εξαμήνου στα υποκείμενα κέρδη.

Με τη βελτιωμένη ταξιδιωτική ζήτηση και μια πώληση γης στο Σύδνεϋ 802 εκατομμυρίων δολαρίων που συμβάλλει στη μείωση του σημαντικού χρηματοοικονομικού χρέους, τα στελέχη της Qantas ενδιαφέρθηκαν περισσότερο να μιλήσουν για τα θετικά μέρη της επιχείρησης.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, τα στελέχη της εταιρείας προέβλεψαν ότι το καθαρό χρέος θα φτάσει τα 5,65 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον CEO Alan Joyce, οι πελάτες εξακολουθούν να κάνουν κράτηση για ταξίδια εσωτερικού και εξωτερικού παρά την τρέχουσα παραλλαγή του ιού.

Υπήρξε μια αξιοσημείωτη μείωση στις κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για την παραλλαγή Omicron, αλλά δεν έχουμε δει πολλές ακυρώσεις», πρόσθεσε ο κ. Joyce.

Αυτή την εβδομάδα, παρατηρήσαμε μια αύξηση στον αριθμό των πελατών που είναι πρόθυμοι να πάνε εάν οι ρυθμίσεις συνόρων και καραντίνας είναι σωστές.

«Για εμάς, το 2022 δεν είναι να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να δημιουργήσουμε θετικές ταμειακές ροές και να επισκευάσουμε τον ισολογισμό δημιουργώντας έσοδα.

«Είμαστε κοντά στον στόχο του χρέους που θέσαμε».

Από την έναρξη της πανδημίας, η αεροπορική εταιρεία έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί λόγω των κανόνων για τον ιό.

Μετά από διαγωνισμό, η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι είχε επιλέξει αεροσκάφη Airbus για τον εγχώριο στόλο στενής ατράκτου της.

Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους θα παραγγελθούν σαράντα αεροπλάνα από τις οικογένειες Airbus A320neo και A220.

Σύμφωνα με τον κ. Joyce τα αεροπλάνα ήταν πιο αθόρυβα και παρήγαγαν λιγότερες εκπομπές άνθρακα.

Πηγή: tourismtoday.gr