Η Qantas Airways θα προσφέρει φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και την προοπτική απεριόριστων πτήσεων για ένα χρόνο ως επιβράβευση για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, σε μια ένδειξη ότι οι επιχειρήσεις της Αυστραλίας στρέφονται σε δημιουργικά μέσα για την αντιμετώπιση της διστακτικότητας των πολιτών της χώρας απέναντι στα εμβόλια.

Δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής Άλαν Τζόις είπε ότι προβλέπονταν 10 «μεγάλα βραβεία» για τετραμελής οικογένειες με δωρεάν ταξίδια με την Qantas και τη χαμηλού κόστους Jetstar για 12 μήνες.

Οι ανταμοιβές που είχαν ήδη ανακοινωθεί για τους πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες της περιλαμβάνουν αεροπορικά μίλια, πόντους συχνών πτήσεων, εκπτώσεις, κουπόνια πτήσεων και πιστώσεις κατάστασης προγράμματος πίστης.

«Έχουμε κατοχυρωμένο συμφέρον σε αυτό», δήλωσε ο Τζόις σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

 Προέτρεψε επίσης άλλες εταιρείες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Team Australia moment» (Ομάδα της Αυστραλίας) για να επιταχύνουν τη διάθεση των εμβολίων στη χώρα, ανταμείβοντας όσους έχουν εμβολιαστεί.

Να σημειωθεί ότι υπάρχει αυξανόμενη απογοήτευση στην επιχειρηματική κοινότητα της Αυστραλίας σχετικά με τον αργό ρυθμό εμβολιασμού, με μόλις 4,2 εκατ. εμβόλια  να έχουν χορηγηθεί σε έναν πληθυσμό 25 εκατ. ανθρώπων.

Οι αεροπορικές εταιρείες πιέζουν την Καμπέρα να παρουσιάσει μια προτεινόμενη ημερομηνία στα μέσα του 2022 για το άνοιγμα των συνόρων της Αυστραλίας, ένα χρονικό πλαίσιο που πλήττει τις διεθνείς πτήσεις της Qantas.

Οι εταιρείες που έχουν να κερδίσουν τα περισσότερα από την επιστροφή στην κανονική οικονομική δραστηριότητα προσφέρουν τις μεγαλύτερες ανταμοιβές για τους εμβολιασμένους πελάτες τους.

Η United Airlines προσφέρει επίσης στους τακτικούς επιβάτες της την ευκαιρία να κερδίσουν δωρεάν πτήσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr