Το πανέμορφο Πήλιο στα ορεινά του Βόλου, γνωστό και ως το βουνό των Κενταύρων, αποτελεί ένα από τους δέκα προτεινόμενους ελληνικούς προορισμούς στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Απευθείας αεροπορική σύνδεση αποκτάει η Μαγνησία με την αγορά του Ισραήλ, με τις πτήσεις μεταξύ Τελ Αβίβ και Ν. Αγχιάλου να ξεκινούν στις 29 Ιουνίου. «Τα τελευταία χρόνια προτιμούν την περιοχή μας πολλοί Ισραηλινοί» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης. Το Πήλιο αποτελεί ένα από τους δέκα προτεινόμενους ελληνικούς προορισμούς στη νησιωτική και την ηπειρωτική Ελλάδα που δημοσίευσε σε πρόσφατο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

«Τηρούμε αυστηρά τα πρωτόκολλα υγιεινής, έχουμε ανοιχτούς χώρους, μικρά ξενοδοχεία που προτείνονται στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις » αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης προσθέτοντας ότι οι όποιες κρατήσεις υπάρχουν στα συστήματα των επιχειρήσεων τους, είναι ρευστές και η εικόνα τους βαδίζει ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Απευθείας πτήσεις για Βόλο

Τοποθετημένη στο μέσο της Ελλάδας, η Μαγνησία, με την πρωτεύουσά της το Βόλο να απέχει τρεισήμισι περίπου ώρες από την Αθήνα και δυόμισι από τη Θεσσαλονίκη διασχίζοντας την Εθνική οδό, σ’ ότι αφορά την προσέλκυση τουριστών, συνεισφέρει αισθητά και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου (30 χλμ. από Βόλο).

Σχετικά με το φετινό προγραμματισμό αεροπορικών πτήσεων, προστίθεται νέα πτήση η οποία θα συνδέει μια φορά την εβδομάδα – κάθε Τρίτη- το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου με το Τελ Αβίβ.

Η αεροπορική σύνδεση αφορά μισθωμένες πτήσεις και ειδικότερα τουριστικά προγράμματα – πακέτα διακοπών, που απευθύνονται προς την ισραηλινή αγορά και αφορούν διακοπές στον προορισμό Βόλος-Πήλιο. Οι απευθείας πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 29 Ιουνίου και θα διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβριο. «Είναι θετικό στοιχείο, διότι τα τελευταία χρόνια έχουμε έντονο ενδιαφέρον από το Ισραήλ» δηλώνει ο κ. Ζαφείρης.

Πηγή: imerisia.gr