Έναρξη χθες Σάββατο 22/05, για τη νέα τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο του Βόλου, με την πρώτη πτήση να έρχεται από τη Γαλλία και το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού.

Πρόκειται για πτήση της Transavia France με 189 επιβάτες. Το αεροσκάφος θα προσγειωθεί λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στον κρατικό αερολιμένα του Βόλου, στη Νέα Αγχίαλο, όπου θα πραγματοποιηθεί υποδοχή με δημιουργία αψίδας ύδατος από πυροσβεστικά οχήματα στο τέλος του αεροδιαδρόμου λίγο πριν το terminal του αεροσταθμού. Οι πρώτοι Γάλλοι τουρίστες θα κατευθυνθούν-διαμείνουν κυρίως προς την περιοχή της Λιχάδας.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Κώστα Ευσταθίου, εντός του Ιουνίου θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα των αφίξεων από Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Ισραήλ. Πιθανολογείται ότι ίσως προκύψουν επιπλέον δρομολόγια και από νέους προορισμούς της Ευρώπης, αλλά αυτά θα γίνουν γνωστά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Προς το παρόν, η γερμανική Condor έχει ανακοινώσει από τις 5 Ιουνίου διπλές εβδομαδιαίες πτήσεις προς Βόλο από Ντίσελντορφ και Φρανκφούρτη, η EasyJet από 12 Ιουνίου επίσης διπλές εβδομαδιαίες πτήσεις από το Γκάτγουικ του Λονδίνου και από το τέλος του μήνα αρχίζουν και οι πτήσεις Βόλος-Τελ Αβιβ.

Παράλληλα, εντός του Ιουνίου το αεροδρόμιο του Βόλου θα είναι ένα από εκείνα που θα έχουν την αεροπορική στήριξη σε άγονες γραμμές-πτήσεις του εσωτερικού και σε πρώτη φάση η ελληνική αεροπορική εταιρεία Sky Express προσθέτει στα δρομολόγιά της και τη γραμμή Βόλος-Ηράκλειο. Πρόκειται για νέα τακτική αεροπορική γραμμή, με δύο δρομολόγια την εβδομάδα, που θα ξεκινήσει από τα μέσα Ιουνίου, συνδέοντας αεροπορικώς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου με το αεροδρόμιο του Βόλου στη Νέα Αγχίαλο.

Με τη νέα αυτή τακτική αεροπορική σύνδεση θα έρθουν πλέον πολύ κοντά η Θεσσαλία και η Κεντρική Ελλάδα με την Κρήτη, διαμορφώνοντας διαύλους ανάπτυξης τουριστικής κινητικότητας και οικονομικής δραστηριότητας των δύο περιοχών. Πρόκειται για μία ξεχωριστή και πολύ θετική εξέλιξη, που δημιουργεί νέα δεδομένα για το αεροδρόμιο του Βόλου.

Πηγή: naftemporiki.gr