Η γαλλική κυβέρνηση θα συνεισφέρει έως και 4 δισ. ευρώ σε κεφάλαια για την ενίσχυση του ισολογισμού της Air France-KLM, ενδεχομένως διπλασιάζοντας το μερίδιό της καθώς προσπαθεί να διασώσει την αεροπορική εταιρεία που βιώνει τη χειρότερη κρίση της λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Το γαλλικό κράτος, το οποίο είναι ήδη μέτοχος με 14,3%, θα μετατρέψει 3 δισ. ευρώ από δάνεια που έδωσε στην αεροπορική εταιρεία Air France πέρυσι σε «υβριδικό χρέος» και θα συμμετάσχει σε μια προγραμματισμένη πρόσθετη αύξηση κεφαλαίου έως και 1 δισ. ευρώ.about:blankRemaining Time-0:07FullscreenUnmute

Συνολικά, το μερίδιο της κυβέρνησης θα μπορούσε να αυξηθεί στο 29,9 %, κάτι που θα την κάνει το μεγαλύτερο μέτοχο, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter την Τρίτη το πρωί.

 «Αυτά τα πρώτα μέτρα ανακεφαλαιοποίησης. . . παρέχουν στην Air France-KLM μεγαλύτερη σταθερότητα για να προχωρήσει όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη, καθώς ο εμβολιασμός μεγάλης κλίμακας εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο και τα σύνορα ανοίγουν ξανά«, δήλωσε από την πλευρά του ο Μπενιαμίν Σμιθ, διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

Αυτή η βοήθεια μόνο όφελος θα φέρει  στο γαλλικό σκέλος της Air France-KLM, σύμφωνα με την ΕΕ.

Η Ολλανδία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για χωριστό πλάνο κρατικής βοήθειας προς την KLM, ανέφερε η εταιρεία. Το ολλανδικό κράτος, το οποίο είναι επίσης μέτοχος με 14%, δεν θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση κεφαλαίου, δήλωσε η Air France-KLM σε ανακοίνωσή της την Τρίτη το πρωί, αλλά «συνεχίζει τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με πιθανά μέτρα ενίσχυσης κεφαλαίου για την KLM ».

Πηγή: naftemporiki.gr