Με αφορμή τα κλειστά σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) δίνει το στίγμα που επικρατεί στον τομέα.

“Μετά από σχεδόν ένα χρόνο καταπολέμησης του ιού, η απουσία συντονισμού μεταξύ των κυβερνήσεων είναι σοκαριστική”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίζεται “οι αεροπορικές εταιρείες κατανοούν και υποστηρίζουν την προτεραιότητα στην προστασία της δημόσιας υγείας ενόψει της παγκόσμιας κρίσης COVID-19”.

Κάτι που ισχύει για την ΙΑΤΑ και στην περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, “λαμβάνει τα μέτρα που θεωρεί απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας”.

Αλλά ταυτόχρονα επισημαίνει πως πρέπει επίσης “να κατανοήσει τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή καθολικών δοκιμών και μέτρων καραντίνας.

Για να διατηρηθεί βιώσιμος ο τομέας αεροπορικών μεταφορών και ικανός να οδηγήσει την ανάκαμψη, μια οικονομική γραμμή στήριξης είναι κρίσιμη”, λέει η IATA.

Οι επόμενες εβδομάδες θα μπορούσαν να φέρουν ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις στις προσπάθειες ελέγχου του COVID-19, προτού αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε τα οφέλη των κλειδαριών και των εμβολιασμών.

Η ΙΑΤΑ καταλήγει πως “για να διατηρηθούν οι τακτικές διευκολύνσεις για ουσιαστικά ταξίδια και εμπιστοσύνη στα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις, είναι σημαντικό αυτές να συνεργάζονται στενότερα”.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday