Η Θεσσαλονίκη χάνει μια από τις πιο σημαντικές αεροπορικές συνδέσεις της όπου είχε ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2018 όταν η Qatar Airways εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Ντόχα.

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως χάνει μια από τις πιο σημαντικές αεροπορικές συνδέσεις της, αυτή με το Κατάρ. Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Qatar Airways, δεν υπάρχει το δρομολόγιο Ντόχα – Θεσσαλονίκη το οποίο λόγω πανδημίας έχει διακοπεί εδώ και μήνες, ωστόσο υπήρχε η ελπίδα για επαναφορά του.
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, στο θερινό δρομολόγιο της Qatar υπάρχει μόνο το Ντόχα-Αθήνα και Ντόχα – Μύκονος ενώ λείπει και το απευθείας Ντόχα – Σαντορίνη.
Η πτήση της Qatar Airways ήταν πολύ σημαντική για την Θεσσαλονίκη καθώς μέσω του εκτεταμένου δικτύου της εταιρείας έφερνε στην πόλη επισκέπτες από την Άπω Ανατολή. Αν έβλεπες άφιξη γκρουπ από χώρες της Άπω Ανατολής και της Μέσης Ανατολής σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, είναι γιατί εκείνη τη μέρα είχε πτήση της Qatar.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πτήσεις της Qatar Airways από τη Ντόχα προς άλλες πόλεις των Βαλκανίων, (Σκόπια, Ζάγκρεμπ. Σόφια κλπ) συνεχίζουν κανονικά.

aviationlife.gr με πληροφορίες από omorfataxidia