Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε στην 7η θέση των αεροδρομίων με την υψηλότερη δραστηριότητα.

Στη δεκάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη άνοδο αεροπορικών αφίξεων και αναχωρήσεων  βρέθηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Eurocontrol, του ευρωπαϊκού οργανισμού για την ασφάλεια της αεροναυτιλίας , που καλύπτει 44 ευρωπαϊκές χώρες,  για την χρονική περίοδο από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου.

Οι συνολικές πτήσεις στην Ελλάδα διαμορφώθηκαν σε 416. Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Μεγ. Βρετανία και Ιταλία δέχθηκαν στα αεροδρόμια τους από 1.040 έως 1.930 αφίξεις αναχωρήσεις πτώσεων.

Η Ελλάδα όμως σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο ποσοστού που ανήλθε σε 26% έναντι δύο εβδομάδων.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια με την υψηλότερη δραστηριότητα πτήσεων το Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκε στην έβδομη θέση. Η αύξηση των πτήσεων στη χώρα μας οφείλεται στα δρομολόγια εσωτερικού ελληνικών αεροπορικών εταιρειών, όπως η Aegean, σύμφωνα με το Eurocontrol. ‘Iδια τάση –αύξηση εσωτερικών πτήσεων – σημειώνεται στις χώρες του Νότου, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Παρόλη την αύξηση της αεροπορικής κίνησης που σημειώθηκε το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα η σύγκριση με τα στοιχεία της αντίστοιχης περιόδου του 2019 (πριν την πανδημία) δείχνει ότι οι  αφίξεις αναχωρήσεις είναι μειωμένες κατά 58%. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι για να μιλήσουμε για  ανάκαμψη των αερομεταφορών θα πρέπει να υπάρχει βελτίωση σε μια σειρά από παραμέτρους  όπως είναι το μέσο έσοδο, το μέσο κόστος ανά χιλιομετρική θέση και η βαθμός πληρότητας των αεροσκαφών.

Πηγή: ot.gr