Η Ρωσία αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις από και προς την Ελλάδα και τη Σιγκαπούρη από τις 8 Φεβρουαρίου, καθώς η εξάπλωση του ιού έχει επιβραδυνθεί, δήλωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Τόνισε ότι τα αεροπλάνα θα πετούν δύο φορές την εβδομάδα από τη Μόσχα προς την Αθήνα, ενώ θα πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα προς τη Σιγκαπούρη από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Η κυβέρνηση δήλωσε επίσης ότι εκτός από τη Μόσχα, αρκετά ρωσικά αεροδρόμια, όπως στο Αστραχάν, το Αικατερίνμπουργκ, το Ιρκούτσκ και το Καμπαρόφσκ, θα συνεχίσουν ορισμένες διεθνείς πτήσεις από τις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι η πανδημία COVID-19 στη Ρωσία υποχωρεί σταδιακά και ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τη συνέχεια.

Η Ρωσία ανέφερε 19.138 νέες περιπτώσεις COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 2.897 στη Μόσχα, με τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων να ανέρχεται σε 3.793.810 από την αρχή της πανδημίας πέρυσι. Οι αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός θανάτων από την πανδημία ανέρχεται σε 71.651 από την Πέμπτη.

aviationlife.gr

Photo by Aviation Tribune