Υπέρ της καθιέρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού ως προϋπόθεσης για τις πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ τάχθηκε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του στο MSNBC ο Φάουτσι δήλωσε συγκεκριμένα πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να καταστήσει τον εμβολιασμό κατά Covid-19 υποχρεωτικό για πτήσεις εσωτερικού, καθώς αυτό θα αποτελούσε ένα ακόμη κίνητρο για τον εμβολιασμό των πολιτών. «Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη» ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά ο Φάουτσι απέφυγε να απαντήσει αν έχει κάνει μία τέτοια σύσταση στον Αμερικανό πόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, όταν του ζητήθηκε σχόλιο για το θέμα, παρέπεμψε στη δήλωση του Μπάιντεν στο ABC News την περασμένη εβδομάδα: «Έχει ληφθεί υπόψη, αλλά η σύσταση που έχω λάβει, δεν είναι απαραίτητη» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ταξιδιωτικός κλάδος εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβολή ενός τέτοιου μέτρου, όταν ο Φόυτσι είχε διατυπώσει παρόμοια πρόταση τον Σεπτέμβριο. Ήδη, οι επιβάτες των ΗΠΑ πρέπει να φορούν μάσκες στη διάρκεια των πτήσεων, ενω οι διεθνείς ταξιδιώτες πρέπει επίσης να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό τεστ Covid για να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό τις ΗΠΑ.

Πηγή: naftemporiki.gr