Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία, έσβησε από τον αεροπορικό χάρτη.

Μια ακόμη αεροπορική εταιρεία, η τρίτη αυτό το μήνα, έσβησε από τον αεροπορικό χάρτη. Πρόκειται για την SilkAir, θυγατρική της Singapore Airlines, η οποία είχε έδρα το αεροδρόμιο Sanghi της Σιγκαπούρης.

Με τα 30 αεροσκάφη του στόλου της εκτελούσε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Άπω Ανατολής, εξυπηρετώντας το δίκτυο της Singapore Airlines.
Μαζί της πετούσαν και αρκετοί Έλληνες που έφταναν στην Σιγκαπούρη με την Singapore airlines και από εκεί συνέχιζαν με την Silk air προς τον τελικό τους προορισμό στην ευρύτερη περιοχή.
Ξεκίνησε το 1989 (πριν από 32 χρόνια) ως Tradewinds και από το 1992 πετούσε με το όνομα Silk Air. Πλέον απορροφήθηκε από την Singapore Airlines η οποία λόγω της πανδημίας κάνει ένα γενικότερο συμμάζεμα στις θυγατρικές της. Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούνιο έκλεισε μια ακόμη θυγατρική της Singapore Airlines, η NokScoot, με έδρα στην Ταϊλάνδη.
Στο ιστορικό της Silk Air υπάρχει ένα τραγικό δυστύχημα που συνέβη στις 19 Δεκεμβρίου 1997. Η πτήση 185 από τη Τζακάρτα προς τη Σιγκαπούρη, με αεροσκάφος Boeing 737-300, έπεσε στον ποταμό Musi στη Σουμάτρα. Έχασαν τη ζωή τους και οι 104 επιβαίνοντες. Αμερικανική επιτροπή διερεύνησης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριβή προήλθε από εσκεμμένη πράξη ενός πιλότου. Αργότερα άλλη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συντριβή οφείλετε σε πρόβλημα στο πηδάλιο.

Πηγή: Omorfa Taxidia