Η Airseven παρέλαβε το πρώτο της B737-800 και σχεδιάζει να προσθέσει ένα δεύτερο μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική αεροπορική ιστοσελίδα Check-in.dk.

Το αεροσκάφος Boeing 737-800 (με νηολόγιο OY-ASD και msn 29674) μεταφέρθηκε από το Woensdrecht, στην Κοπεγχάγη Roskilde στις 2 Δεκεμβρίου 2022, αλλά δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία. Το 13 χρόνων τζετ, ανήκει στην Air Lease Corporation και είχε ακόμη δύο χρήστες στο παρελθόν, την Norwegian και την Ukraine International Airlines.

Το αεροσκάφος θα εκτελεί πτήσεις για λογαριασμό της Copenhagen AirTaxi (CAT), αεροπορική εταιρεία αναψυχής της Δανίας που εκτελεί τόσο πτήσεις τσάρτερ όσο και κατά παραγγελία, καθώς και κάποιες τακτικές διαδρομές.

Η Airseven ανήκει στον ταξιδιωτικό πράκτορα Primo Tours και αυτή τη στιγμή διαθέτει τρία B737-400 στον στόλο της, τα οποία πετούν και τα τρία για λογαριασμό της Copenhagen Air Taxi (CAT).

Η Airseven μέσω της Copenhagen Air Taxi, επιχειρεί και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων, με συνδέσεις από Δανία και φέτος τοποθέτησε στις διαδρομές αυτές, τα Boeing 737-400.

Όλα τα συμπεράσματα για τις πτήσεις, τις συνδέσεις, τα αεροσκάφη, την επιβατική κίνηση και τις αεροπορικές εταιρείες που επιχειρούν στα Χανιά, βρίσκονται στην Ετήσια Ανάλυση Πτήσεων του Western Crete Aviation Observatory (WCAO), που θα δημοσιευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Δημήτρης Ζοπουνίδης