Η Animawings (AWG, Βουκουρέστι Otopeni) ξεκίνησε μεμονωμένες πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από το Βουκουρέστι OTP και άλλα ρουμανικά αεροδρόμια που μέχρι τώρα λειτουργούσαν εξ ολοκλήρου για λογαριασμό ταξιδιωτικών πρακτορείων.

Σύμφωνα με τη μηχανή κρατήσεων στο διαδίκτυο του αερομεταφορέα, είναι τώρα [προς πώληση μεμονωμένα εισιτήρια για τις ακόλουθες διαδρομές:

Από Βουκουρέστι OTP προς Χουργκάντα, Γκαζιπάσα, Αττάλεια, Μπόντρουμ Μίλας, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Ενφίντα, Τενερίφη, Ντουμπάι DXB και Ζανζιβάρη,

Από Cluj-Napoca προς Χουργκάντα, Burgas, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Αττάλεια, Gazipasa και Enfidha

Από Τιμισοάρα προς Χουργκάντα ​​και Αττάλεια

Από Σουτσεάβα προς Χουργκάντα

Από καθένα από τα Iasi, Arad, Sibiu, Tirgu Mures, Craiova και Oradea προς Αττάλεια.

Οι πτήσεις προς Αίγυπτο και Ζανζιβάρη είναι διαθέσιμες για μεμονωμένες κρατήσεις από τα τέλη Ιανουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου, ενώ προς το Ντουμπάι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του Ιουνίου 2021.

Η Animawings εκτελεί επί του παρόντος περιορισμένο αριθμό πτήσεων για λογαριασμό των ταξιδιωτικών πρακτορείων που χρησιμοποιούν το μοναδικό αεροσκάφος της, ένα A320-200 με νηολόγιο YR-AGA, πρώην SX-DGI της AEGEAN, οπού κατέχει 25% η Aegean Airlines. Παρόλο που η μηχανή κρατήσεων μέσω Διαδικτύου δεν τα εμφανίζει ακόμη, ένα ολοκαίνουργιο αεροσκάφος A321neo της AEGEAN θα εκτελέσει το δρομολόγιο προς Ζανζιβάρη. Δείτε περισσότερα στην δημοσίευση του aviationlife.gr εδώ. Επί του παρόντος, η Animawings πρέπει να εκτελεί τις υπηρεσίες της προς την Τανζανία με μια στάση ανεφοδιασμού στο Λούξορ. Η νεότερης γενιάς Airbus με μίσθωση από την AEGEAN, θα μπορεί να εξυπηρετεί τη γραμμή χωρίς ενδιάμεση στάση.

Λίγα λόγια για το deal AEGEAN – AnimaWings

Ο αερομεταφορέας προχώρησε έναντι 412 χιλ. ευρώ στην εξαγορά του 25% της Animawings, μίας ρουμανικής αεροπορικής που εκτελεί πτήσεις charter. Η Animawings ιδρύθηκε το 2019 και θα ξεκινήσει πτητικό έργο, με δύο Airbus A320, τον ερχόμενο Μάιο, συνδέοντας τα έντεκα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ρουμανίας με τουριστικούς προορισμούς που περιλαμβάνουν την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Πρέβεζα. Όπως και την Τενερίφη στην Ισπανία, τη Χουργκάδα στην Αίγυπτο και τις Αττάλεια και Αλικαρνασσό στην Τουρκία.

Με την εξαγορά του ποσοστού μειοψηφίας στην Animawings, η εισηγμένη ενδυναμώνει το ρόλο της ως περιφερειακός αερομεταφορέας, επιδιώκοντας να αντλήσει οφέλη από την ισχυροποίηση του εξερχόμενου τουρισμού στη Ρουμανία λόγω της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου της χώρας. Η Animawings ανήκει στον όμιλο Memento, έναν από τους σημαντικότερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς στη Ρουμανία με τον οποίο η Aegean διαθέτει πολυετή συνεργασία μέσω της διάθεσης πτήσεων charter, όπως ανακοίνωσε χθες, η εισηγμένη. 

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, ο κλάδος αερομεταφορών της Ρουμανίας διαθέτει λιγοστό αριθμό αεροπορικών που εκτελούν πτήσεις charter, με τη ζήτηση να είναι σημαντική. Οι πτήσεις charter της Animawings αναμένεται να έχουν επίδραση στα μεγέθη της Aegean.

Η απόκτηση του ποσοστού μειοψηφίας στην Animawings αναμένεται να ενισχύσει την πληρότητα των πτήσεων της Aegean, ενώ, διαρκώς, στο φόντο βρίσκεται το έργο της Μητροπολιτικής Παρέμβασης στο Ελληνικό, με την AEGEAN να έχει αποκτήσει το 1,66%, αποτελώντας τον αερομεταφορέα του Ελληνικού.

Οι συνέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν μεταξύ του ομίλου Memento, της Animawings και της Aegean γίνονται κατανοητές εάν λάβει κάποιος υπόψη τα στοιχεία του εξερχόμενου τουρισμού της Ρουμανίας. Σύμφωνα με έκθεση της πρεσβείας της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Ρουμάνων επισκέπτεται χώρες του εξωτερικού, με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στη χώρα και την είσοδο της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλουν στην ανάπτυξη έντονου τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια και την τάση να είναι ανοδική κατά το διάστημα 2012-2018.   

aviationlife.gr με πληροφορίες από capital.gr Δελεβέγκος Δημήτρης