Από τον Μάιο, οι πελάτες της Delta Airlines που αναζητούν μια απόδραση στο εξωτερικό, θα μπορούν να απολαμβάνουν και πάλι μια απευθείας σύνδεση από τρία αεροδρόμια των ΗΠΑ με προορισμό τα εντυπωσιακά τοπία της Ισλανδίας, τις παγκοσμίως γνωστές ιαματικές πηγές, όπως για παράδειγμα το Blue Lagoon και την εμβληματική πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ.

Τα δρομολόγια

Η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει νέα καθημερινή πτήση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βοστώνης Λόγκαν προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Κέφλαβικ της Ισλανδίας από τις 20 Μαΐου και θα συνεχίσει με μία ακόμη καθημερινή διαδρομή από το Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κέννεντυ την 1η Μαΐου. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 27 Μαΐου, η Delta Airlines θα προσθέσει ένα ακόμη δρομολόγιο από τη Μινεάπολη και συγκεκριμένα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Σεντ Πολ.

Πρώτη η Ισλανδία ανοίγει για τις ΗΠΑ

Αυτή η κίνηση της αεροπορικής εταιρείας στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου της έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση της Ισλανδίας να εξαιρέσει τους εμβολιασμένους Αμερικανούς από την απαγόρευση μη απαραίτητων ταξιδιών και άλλους περιορισμούς όπως τα τεστ και η καραντίνα, καθιστώντας τη χώρα τον πρώτο προορισμό αναψυχής στην Ευρώπη εύκολα προσβάσιμο για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας.

«Γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν με ασφάλεια στον κόσμο και να εξερευνήσουν έναν από τους πιο όμορφους εξωτερικούς προορισμούς του πλανήτη», δήλωσε ο Τζο Εσπόζιτο, S.V.P. – Network Planning της Delta Airlines. «Καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη στα ταξίδια, ελπίζουμε ότι περισσότερες χώρες θα συνεχίσουν να ανοίγουν ξανά τα σύνορά τους σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες, πράγμα που σημαίνει περισσότερες ευκαιρίες για την επανασύνδεση πελατών με τους ανθρώπους και τα μέρη που έχουν μεγαλύτερη σημασία για εκείνους».

Οι προϋποθέσεις

Οι πελάτες που ταξιδεύουν στην Ισλανδία θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη πλήρους εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τη νόσο COVID-19. Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να χρειάζονται αρνητικό τεστ COVID-19 και μπορούν να υποβληθούν σε τεστ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Delta για διεθνή ταξίδια.