Όλες τις αεροπορικές συνδέσεις της, κανονικές και έκτακτες (τσάρτερ), διακόπτει η Ρωσία με την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως 1 Ιουνίου. Αιτία, η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού που είναι κυρίαρχη στο έδαφος της Τουρκίας.

Ήδη, προωθείται ο επαναπατρισμός Ρώσων που κάνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία. Παράλληλα συστήνεται στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες να μην πωλούν πακέτα για ταξίδια προς την χώρα.

Σύσταση σε Ρώσους πράκτορες να μην πωλούν ταξίδια σε Τουρκία

«Συνιστάται στους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσία να διακόψουν τη δραστηριότητα τους ως προς την πώληση πακέτων για ταξίδια στην Τουρκία» για το προαναφερθέν διάστημα, ανακοίνωσε η αρμόδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα.
Με στόχο την αποφυγή της εισαγωγής στη Ρωσία της νέας παραλλαγής του ιού.

Υπογραμμίζοντας παράλληλα πώς θα υπάρξει περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης, μετά την 1η Ιουνίου.

Ποιες πτήσεις εξαιρούνται

Όπως τόνισε η Τατιάνα Γκόλικοβα «αποφασίσαμε να περιορίσουμε την τακτική και έκτακτη αεροπορική σύνδεση, που πραγματοποιείται από τα ρωσικά διεθνή αεροδρόμια προς και από αεροδρόμια της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Με εξαίρεση μόνο τις απαιτούμενες ειδικές πτήσεις:

  • Για τη λειτουργία της εταιρείας «Holding Titan-2», που κατασκευάζει τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Άκουγιου.
  • Για την απομάκρυνση των Ρώσων τουριστών, που ήδη κάνουν τις διακοπές τους στην Τουρκία.

Διατηρούνται δύο τακτικές πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης

Ανακοινώθηκε επίσης ότι θα διατηρηθούν μόνον δύο τακτικές πτήσεις μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης, στη βάση της αμοιβαιότητας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντίστοιχες αναφορές σε σχέση με την τουρκική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα η επικεφαλής της συναρμόδιας υπηρεσίας για την προστασία των καταναλωτών ‘Αννα Ποπόβα δήλωσε σε ρωσικά ΜΜΕ ότι η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι κυρίαρχη στο έδαφος της Τουρκίας και έχει καταγραφεί και στις 81 επαρχίες της.

Πηγή: tourismtoday.gr