Πρόκειται για ένα ορόσημο στην 89χρονη ιστορία της. Η Alaska Airlines έγινε επίσημα μέλος της συμμαχίας oneworld. Η αεροπορική εταιρεία γίνεται το 14ο πλήρες μέλος της παγκόσμιας συμμαχίας, μόλις οκτώ μήνες μετά την επίσημη πρόσκληση από την oneworld τον Ιούλιο του 2020.

«Το να είμαστε μέρος της συμμαχίας μας επιτρέπει να παρέχουμε παγκόσμια συνδεσιμότητα, μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία και πιο πολύτιμες προσφορές αφοσίωσης για τους επισκέπτες μας. Αυτή η συμμαχία μετατρέπει την Alaska Airlines σε μια πραγματικά παγκόσμια αεροπορική εταιρεία, συνδέοντας το ισχυρό μας δίκτυο στην West Coast και προορισμούς σε όλη τη Βόρεια Αμερική με την παγκόσμια εμβέλεια των συνεργατών μας oneworld. “, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Αλάσκας, Ben Minicucci.

Ο Rob Gurney, Διευθύνων Σύμβουλος της oneworld, ο οποίος συμμετείχε στη Minicucci για συνέντευξη τύπου στο Σιάτλ, σχολίασε: «Με την Alaska Airlines πλέον μέρος του oneworld, είμαστε ενθουσιασμένοι που προσφέρουμε στους πελάτες ακόμη περισσότερους προορισμούς και πτήσεις, ενισχυμένες από το κορυφαίο δίκτυο της Αλάσκας. Για τους κορυφαίους πελάτες oneworld, η ένταξη της Alaska θα προσφέρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να αναγνωριστεί το καθεστώς τους καθώς προσβλέπουμε στην ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών. “

Οι επιβάτες της Alaska Airlines θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν ένα παγκόσμιο δίκτυο πτήσεων σε 1.000 προορισμούς σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές. Με την ένταξή της στη συμμαχία, η Αλάσκα θα προσθέσει επτά νέους συνεργάτες αεροπορικών εταιρειών και θα ενισχύσει τις έξι υπάρχουσες συνεργασίες της με μέλη της oneworld.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Alaska Airlines στην οικογένεια oneworld. Καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει από την πανδημία, οι αεροπορικές συμμαχίες θα είναι πιο σημαντικές από ποτέ. Η εισαγωγή της Alaska, θα είναι ένα πλεονέκτημα για τη συμμαχία, τοποθετώντας την oneworld για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες και τις αεροπορικές εταιρείες μέλη μας », δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του oneworld και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Alan Joyce.