Η κορυφαία ιαπωνική αεροπορική εταιρεία ANA Holdings Inc δήλωσε την Τρίτη ότι θα αναστείλει 16 διεθνή δρομολόγια και θα μειώσει τις υπηρεσίες σε τρία άλλα δρομολόγια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η πανδημία COVID-19 περιορίζει τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Ανακοινώνοντας το ενδιάμεσο πρόγραμμα πτήσεων της για το οικονομικό έτος που ξεκινά τον Απρίλιο, η ANA δήλωσε ότι τα εσωτερικά δρομολόγια θα είναι η κύρια πηγή εσόδων για το οικονομικό έτος 2021 καθώς αναδιοργανώνει δρομολόγια με στόχο να προσαρμοστεί στην ταξιδιωτική ζήτηση.

Η Ιαπωνία έχει κλείσει αποτελεσματικά τα σύνορά της σε ξένους και μη κατοίκους, καθώς στοχεύει στον περιορισμό της εξάπλωσης λοιμώξεων Covid, οδηγώντας σε πτώση έως και 87% σε ξένους επισκέπτες το 2020, σε χαμηλό 22 ετών.

Το πρόγραμμα πτήσεων της ANA που κυκλοφόρησε πρόσφατα καλύπτει την περίοδο από τις 28 Μαρτίου έως τις 30 Οκτωβρίου, η οποία συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, εάν δεν ακυρωθούν.

Η ANA δήλωσε ότι θα προσαρμόσει το πρόγραμμα όπως απαιτείται σε μηνιαία βάση, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τη ζήτηση και θα μπορούσε να συνεχίσει ή να αυξήσει τις πτήσεις.

aviationlifegr με πληροφορίες από reuters