Το OE-LAT (MSN 25373), το πρώτο από τα τρία αεροσκάφη Boeing 767-300ER, θα εγκαταλείψει τον στόλο της Austrian Airlines τον Μάρτιο.

Το αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων κατασκευάστηκε το 1991 και ήταν σε λειτουργία με την Austrian Airlines για περίπου 20 χρόνια μετά την ανάληψη της Lauda το 2001. Το OE-LAT έκανε την τελευταία επιβατική πτήση του στις 10 Ιανουαρίου 2021.

Τις επόμενες εβδομάδες, το αεροσκάφος θα υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για παράδοση, με την πτήση μεταφοράς του αεροσκάφους στις ΗΠΑ να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαρτίου.

Tα B767, OE-LAX και OE-LAW, έχουν προγραμματιστεί να σταματήσουν το φθινόπωρο. Και τα δύο αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων θα παραμείνουν σε λειτουργία μέχρι τότε. Με μέση ηλικία 28,5 ετών, τα τρία B767 είναι από τα παλαιότερα αεροσκάφη του στόλου της Austrian Airlines.

Στις αρχές του 2022, συνολικά 28 αεροσκάφη θα έχουν αποχωρήσει από τον στόλο του αερομεταφορέα της Αυστρίας. Εκτός από τα τρία Boeing 767-300ER που αναφέρθηκαν παραπάνω, 18 Dash turboprops και επτά αεροσκάφη A319 θα καταργηθούν. Δέκα από τα αναφερθέντα turboprops έχουν ήδη αποχωρήσει από τον στόλο της Austrian Airlines, ενώ οι οκτώ απομένουν να ακολουθήσουν από τα τέλη Μαρτίου. Αυτό σημαίνει ότι ο στόλος θα αποτελείται από περίπου 60 αεροσκάφη έως τις αρχές του 2022. Επιπλέον, κάποια από αυτά, την Άνοιξη, μετατράπηκαν σε εμπορευματικά για τους σκοπούς μεταφοράς υγειονομικού και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday