Η British Airways ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει περισσότερες από 90.000 θέσεις σε προορισμούς αναψυχής τον Ιούνιο. Τα νέα έρχονται καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έδωσε στους Βρετανούς το πράσινο φως να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από τις 17 Μαΐου.

Οι επιπλέον πτήσεις και 90.000 θέσεις σε προορισμούς αναψυχής αφορούν κυρίως την Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά, καθώς και οι δύο είναι δημοφιλείς προορισμοί για τουρίστες στην Ευρώπη. Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι οι νέες υπηρεσίες ανταποκρίνονται στο «συντριπτικό ενδιαφέρον» των πελατών στον ιστότοπο της.

Ο αερομεταφορέας που ανήκει στη συμμαχία oneworld θα αντιμετωπίσει υψηλότερες συχνότητες σε 26 προορισμούς. Σε αυτά περιλαμβάνονται δημοφιλή μέρη διακοπών, όπως το Lanzarote στην Πορτογαλία και το Ηράκλειο και η Πάφος στην Ελλάδα και στην Κύπρο αντίστοιχα, όπου θα πραγματοποιείται μια επιπλέον εβδομαδιαία πτήση.

Ομοίως, η Τενερίφη στην Ισπανία, η Αλικαρνασσός στην Τουρκία και η Κεφαλονιά, η Καλαμάτα και η Ρόδος στην Ελλάδα θα βλέπουν δύο ακόμη πτήσεις την εβδομάδα. Τέλος, στα δρομολόγια της Κέρκυρας, των Χανίων και της Θεσσαλονίκης θα προστεθούν τρεις ακόμη εβδομαδιαίες πτήσεις.

Όλες οι πρόσθετες υπηρεσίες θα αναχωρούν από το Heathrow LHR, το οποίο έχει σημειώσει αύξηση στα ταξίδια αναψυχής μετά από μια παγκόσμια μείωση των ταξιδιών.

Στα τέλη Απριλίου, η αεροπορική εταιρεία είχε ανακοινώσει μια σειρά νέων δρομολογίων προς την Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε διαδρομές προς την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Λετονία.

Ο Neil Chernoff, Διευθυντής Δικτύων και Συμμαχιών της British Airways, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι οι Βρετανοί ελπίζουν ότι οι αγαπημένοι τους προορισμοί θα είναι ανοιχτοί μέχρι το καλοκαίρι. Θέλουμε να τους παρέχουμε πρόσβαση σε θέσεις σε μέρη που τους αρέσει να τους βοηθούν να ξεφύγουν και πιστεύουμε ότι αν δεν μπορούν να ταξιδέψουν, θα είμαστε εκεί για αυτούς με απίστευτη ευελιξία να κάνουν αλλαγές στις κρατήσεις τους. “

Οι επιπλέον συχνότητες πτήσεων προς την Ελλάδα και τα Κανάρια Νησιά θα είναι διαθέσιμες για ταξίδια μεταξύ 21 Ιουνίου και 5 Σεπτεμβρίου. Οι πτήσεις προς το Bodrum της Τουρκίας, θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουλίου.

Ωστόσο, η Τουρκία είναι στον κατάλογο κόκκινο κατάλογο της Βρετανίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

aviationlife.gr