Η British Airways (BA) αποφάσισε να μειώσει το επερχόμενο πρόγραμμα της σεζόν της ακυρώνοντας περισσότερα από 15 δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων για το 2021. Η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να υφίσταται την σημαντική πτώση της ζήτησης για διεθνή αεροπορικά ταξίδια.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας σκοπεύει να ακυρώσει μόνιμα τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 15 δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων από την αρχή της θερινής περιόδου του 2021.

Η ΒΑ επισήμανε ότι οι προορισμοί που επηρεάζονται είναι: Το Πίτσμπουργκ και το Τσάρλεστον καθώς και το Κάλγκαρι Ο Καναδάς, η Σεούλ, η Νότια Κορέα, το Ντάρμπαν στη Νότια Αφρική, το Νταμάμ στη Σαουδική Αραβία, Λίμα, Περού, Οζάκα στην Ιαπωνία, Κουάλα Λουμπούρ στην Μαλαισία, Αμπού Ντάμπι στα ΗΑΕ και η Μουσκάτ όπως το Ομάν δεν θα εξυπηρετούνται πλέον μετά τις 28 Μαρτίου 2021.

Η BA έχει προγραμματίσει επίσης στις 24 Απριλίου 2021, την τελευταία μέρα του επιχειρησιακού της έργου στις Σεϋχέλλες, έναν δημοφιλή προορισμό χειμερινών διακοπών, ενώ διακόπτει προσωρινά όλες τις πτήσεις προς το Σίδνεϊ, την Μπανγκόκ και το Σαν Χοσέ από τις 28 Μαρτίου έως τουλάχιστον τις 30 Οκτωβρίου 2021.

“Λυπούμαστε που, όπως και οι άλλες αεροπορικές εταιρείες, λόγω της τρέχουσας πανδημίας και των παγκόσμιων ταξιδιωτικών περιορισμών, αντιμετωπίζουμε μειωμένο πτητικό πρόγραμμα. Θα επικοινωνήσουμε με τυχόν πελάτες των οποίων οι πτήσεις επηρεάζονται και τους συμβουλεύουμε να ελέγξουν τη σελίδα μας για τις τελευταίες πληροφορίες πτήσης “, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΒΑ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στις 17 Δεκεμβρίου 2020.

Η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας να μειώσει μια σειρά από προορισμούς μεγάλων αποστάσεων ακολουθεί τη σημαντική μείωση της ζήτησης επιβατών και τους παγκόσμιους περιορισμούς ταξιδιού, μετά την οποία πολλοί αερομεταφορείς παγκοσμίως αναγκάστηκαν να μειώσουν το προσωπικό και να ακυρώσουν δρομολόγια. Για να σταματήσει να καίει μετρητά και να εξοικονομεί οικονομική σταθερότητα και ρευστότητα, ο αγγλικός αερομεταφορέας έχει ήδη απολύσει έως και 10.000 υπαλλήλους κατά τη θερινή περίοδο του 2020.

Τον Ιούλιο του 2020, μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η British Airways, αμφέβαλε ότι η ζήτηση για διεθνή ταξίδια θα επανέλθει στα επίπεδα πριν από το COVID-19 έως το 2023.

aviationlife.gr με πληροφορίες από the express UK