Η British Airways άρχισε από εχθές να δοκιμάζει την ψηφιακή ταξιδιωτική λύση, το IATA Travel Pass, σε πτήσεις από Heathrow προς Γενεύη και Ζυρίχη στην Ελβετία.

Η εφαρμογή μπορεί να ληφθεί σε μια κινητή συσκευή απευθείας από το κατάστημα εφαρμογών. Μόλις ληφθούν, οι πελάτες θα δημιουργήσουν έναν ασφαλή λογαριασμό και θα λάβουν τις προϋποθέσεις εισόδου για τον προορισμό τους.

Οι πελάτες της British Airways μπορούν στη συνέχεια να κάνουν κράτηση για δοκιμή Covid-19 με εγκεκριμένο πάροχο και τα αποτελέσματα θα φορτωθούν αυτόματα στην εφαρμογή από το εργαστήριο.

Στη συνέχεια, η εφαρμογή ελέγχει ότι ένας πελάτης πληροί τις προϋποθέσεις εισόδου για τον προορισμό του και μετά θα ειδοποιήσει τον πελάτη για να του ενημερώσει ότι είναι έτοιμοι να ταξιδέψουν.

Η μητρική εταιρεία της αεροπορικής εταιρείας, International Airlines Group (IAG), συνεργάζεται στενά με την IATA για να συν-αναπτύξει την εφαρμογή που δοκιμάζεται με επιτυχία από άλλες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής αεροπορικής εταιρείας της British Airways, Iberia.

Η British Airways δοκιμάζει επίσης αυτήν τη στιγμή ψηφιακή ταξιδιωτική εφαρμογή, VeriFLY, σε δρομολόγια προς ΗΠΑ, Γαλλία, Ιρλανδία, Μπαρμπάντος, Μπαχάμες και Καναδά, καθώς και όλες τις εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις.

Μόλις ο πελάτης έχει πιστοποιήσει την ταξιδιωτική του τεκμηρίωση μέσω της εφαρμογής, θα μπορεί να κάνει check-in είτε μέσω του ba.com είτε της εφαρμογής British Airways και να κατεβάσει την κάρτα επιβίβασής του πριν φτάσει στο αεροδρόμιο.

Οι πελάτες της αεροπορικής εταιρείας που ταξιδεύουν στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία μπορούν πλέον να ανεβάσουν το αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής Covid-19 και άλλα έγγραφα απευθείας στο ba.com για επαλήθευση πριν από το ταξίδι.

Πηγή: tourismtoday.gr