Η British Airways δήλωσε ότι θα δοκιμάσει μια εφαρμογή υγειονομικής κατάστασης για κινητές συσκευές σε πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αναβαθμίζουν την τεχνολογία τους για να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια στα ταξίδια που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19.

Η BA, που ανήκει στον όμιλο IAG, δήλωσε την Παρασκευή ότι θα δοκιμάσει τη χρήση ενός κινητού διαβατηρίου υγείας, VeriFLY, ακολουθώντας την American Airlines, η οποία ήδη το χρησιμοποιεί.

Το VeriFLY συνδυάζει έγγραφα επαλήθευσης ταξιδιού και αποτελέσματα τεστ COVID-19 σε μια εφαρμογή τηλεφώνου για να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις εισόδου στον προορισμό.

Οι πιστοποιημένοι επιβάτες μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθούνται γρήγορα μέσω του αεροδρομίου.

Οι πτήσεις βρίσκονται επί του παρόντος σε ελάχιστα επίπεδα, με τον όγκο των αυτών, στη Βρετανία να πέφτει κατά το 80% λόγω των lockdown και των σκληρών περιορισμών που απαγορεύουν στα περισσότερα άτομα να ταξιδεύουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Sean Doyle, δήλωσε ότι η δοκιμή αφορούσε την προετοιμασία για πλοήγηση σε διαφορετικές απαιτήσεις εισόδου μόλις ξεκινήσει το ταξίδι.

«Μέσα από αυτές τις δοκιμές, ελπίζουμε να παρέχουμε στους ταξιδιώτες και τις κυβερνήσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού τα εργαλεία και τη διαβεβαίωση που χρειάζονται για να κάνουν ασφαλή τα ταξίδια», είπε σε δήλωση.

aviationlife.gr