Η British Airways είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που διεξήγαγε μια δοκιμή με την εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Canary Global, για να αξιολογήσει πώς το τεστ Pelican Covid-19 Ultra Rapid Covid-19, το οποίο εμφανίζει ένα αποτέλεσμα μέσα σε 25 δευτερόλεπτα, μπορεί να παίξει ρόλο στο άνοιγμα των πτήσεων.

Η αεροπορική εταιρεία θα καλέσει το πλήρωμα πτήσης και καμπίνας να λάβει το τεστ Pelican Covid-19 και θα συγκρίνει την απόδοση του αποτελέσματος με τις υπάρχουσες δοκιμές που ήδη πραγματοποιούν. Πρόσφατα εγκεκριμένο για χρήση στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, το τεστ διενεργείται επί του παρόντος από την έγκριση FDA των ΗΠΑ και η αεροπορική εταιρεία είναι η πρώτη στον κόσμο που δοκιμάζει τη νέα τεχνολογία. Με την επιτυχή αξιολόγηση, η αεροπορική εταιρεία ελπίζει να είναι σε θέση να προσφέρει την τεχνολογία αυτή, σε διαδρομές που δύναται να εφαρμοστεί, καθώς πρέπει να πληρούν τα δηλωμένα πρότυπα.

Ο Sean Doyle, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British Airways, δήλωσε: «Καθώς αρχίζουμε να βλέπουμε το άνοιγμα των ταξιδιών, παραμένουμε δεσμευμένοι να διερευνήσουμε εύκολες και προσιτές λύσεις τεστ για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ταξιδέψουν ξανά, είτε πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους, να επανενωθούν με την οικογένεια και φίλους είτε πρόκεται για κάποιο ταξίδι αναψυχής. Πιστεύουμε ότι αυτό το νέο γρήγορο τεστ είναι game changer, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την ομάδα στο Canary για να ξεκινήσουμε τις αρχικές δοκιμές με το πλήρωμα πτήσης και καμπίνας μας, προτού εξερευνήσουμε τον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ως επιλογή δοκιμών πελατών.”

Η British Airways υπερασπίστηκε σταθερά τις δοκιμές ως έναν τρόπο για να ανοίξει ξανά το ταξίδι με ασφάλεια και έχει εξασφαλίσει ότι οι πελάτες της έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εκπτώσεων Covid-19 πριν από την αναχώρηση, επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο και επιλογές δοκιμών αφίξεων. Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει μια ειδική ιστοσελίδα όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν τη σωστή δοκιμή για να πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου για τον προορισμό τους ba.com/Covid19-tests.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday.gr