Η Delta Air Lines ανακοίνωσε περίπου 100 ακυρώσεις πτήσεων το σαββατοκύριακο λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Η ομάδα της Delta εργάζεται μέσω διάφορων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου της έλλειψης προσωπικού, του μεγάλου αριθμού των εμβολιασμών των εργαζομένων και των πιλότων που επιστρέφουν στην ενεργό δράση», δήλωσε η Delta στο Business Insider.

Η αεροπορική εταιρεία δυσκολεύτηκε με τις περιοδικές αυξήσεις στις κρατήσεις των επιβατών, ιδιαίτερα για τις διακοπές. Κατά τη διάρκεια των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων, τους πιο πολυσύχναστους χρόνους ταξιδιού του 2020, η Delta ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις λόγω παρόμοιων προβλημάτων προσωπικού. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ακύρωσε πάνω από 300 πτήσεις πριν από τα Χριστούγεννα και 615 πριν από την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Περίπου 1,6 εκατομμύρια επιβάτες αναχώρησαν από τα αεροδρόμια των ΗΠΑ την Παρασκευή, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών.

Οι πιλότοι γειώνονται για 48 ώρες μετά τη λήψη εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με τους κανόνες της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας, επειδή οι παρενέργειες μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητά τους να χειρίζονται με ασφάλεια ένα αεροσκάφος.

Η Delta αναγκάστηκε να επαναφέρει μερικές μεσαίες θέσεις, για να φιλοξενήσει ταξιδιώτες από ακυρωμένες πτήσεις.

Περισσότεροι Αμερικανοί είναι πρόθυμοι να πετάξουν καθώς επιταχύνεται η διάθεση εμβολίων.

aviationlife.gr