Η Delta Air Lines δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δαπανήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια για να αντισταθμίσει 13 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα για 10 μήνες το 2020, στο πλαίσιο της δέσμευσής της να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Delta δήλωσε ότι είχε επίσης μειώσει τις εκπομπές αποσύροντας περισσότερα από 200 παλαιότερα αεροσκάφη στις αρχές του 2020, καθώς αντιμετώπισε μια πτώση της ζήτησης από την πανδημία. Τα νέα αεροσκάφη του στόλου της, είναι 25% πιο αποδοτικά σε καύσιμο, δήλωσε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία.

Η Delta τον Φεβρουάριο του 2020 ανακοίνωσε σχέδια για επένδυση 1 δις δολαρίων την επόμενη δεκαετία σε πρωτοβουλίες όπως αντισταθμίσεις εκπομπών ρύπων, βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF) και δέσμευση άνθρακα που θα περιορίσουν τον αντίκτυπο των παγκόσμιων αεροπορικών ταξιδιών στο περιβάλλον.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ανάλογες κινήσεις έγιναν από την easyJet για την αντιστάθμιση των εκπομπών σε όλες τις πτήσεις και την British Airways καθώς και της Air France στις πτήσεις εσωτερικού.

Το ποσό που σκοπεύει να επενδύσει η Delta για αντισταθμίσεις από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου θα ισοδυναμούσε με λιγότερο από 0,35% των εσόδων της κατά τη διάρκεια της περιόδου, με βάση τους υπολογισμούς του Reuters χρησιμοποιώντας τα οικονομικά της αποτελέσματα από την 1η Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η Delta δήλωσε ότι η αντιστάθμιση των ρύπων του άνθρακα ήταν ίση με τον άνθρακα που αποσπάστηκε από 17 εκατομμύρια στρέμματα δασών των ΗΠΑ σε ένα έτος, αρκετά για να καλύψουν την πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες πιέζονται από την κυβέρνηση Μπάϊντεν να κάνουν περισσότερα για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων αερομεταφορέων συναντήθηκαν με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου την περασμένη Παρασκευή για να συζητήσουν την αντιμετώπιση της αεροπορικής ρύπανσης και να ζητήσουν την υποστήριξη των ΗΠΑ για τα πράσινα αεροπορικά καύσιμα.

Η United Airlines έχει δεσμευτεί για μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για τη μείωση του άνθρακα στις πτήσεις της, με τη χρήση τεχνολογίας που έχει σχεδιαστεί για να απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, ως μέρος ενός σχεδίου ώστε η αεροπορική εταιρεία να είναι 100% πράσινη έως το 2050. Η Delta Airlines αναφέρει επίσης, ότι πιστεύει ότι η δέσμευση για εκπομπή λιγότερου έως μηδαμινού άνθρακα είχε σημαντικές δυνατότητες.

Η Delta, μεταξύ των ομότιμων εταιρειών της, διαθέτει το δικό της διυλιστήριο πετρελαίου, το οποίο στις αρχές Ιανουαρίου σημείωσε απώλεια 102 εκατομμυρίων δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο και απώλεια 441 εκατομμυρίων δολαρίων στις πωλήσεις καυσίμων προς τρίτους.

Aviationlife.gr με πληροφορίες από Reuters