Ο χαρακτηριστικός χρωματισμός στα αεροσκάφη της Emirates, έχει πλέον ανανεωθεί, έπειτα από την δεύτερη αναβάθμιση που είχε γίνει το 1999.

Ο Sir Tim Clark, Πρόεδρος της Emirates, σε δηλώσεις του, τόνισε: «Ο Χρωματισμός των αεροσκαφών είναι η πιο άμεσα αναγνωρίσιμη ακίνητη περιουσία μάρκας για οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Είναι μια οπτική αναπαράσταση της μοναδικής μας ταυτότητας, κάτι που φοράμε περήφανα και παρουσιάζουμε σε όλες τις πόλεις στις οποίες πετάμε σε όλο τον κόσμο. Ανανεώνουμε τον χρωματισμό μας για να το διατηρήσουμε μοντέρνο, χωρίς να χάσουμε τα βασικά στοιχεία της ταυτότητάς μας, όπως τη σημαία των ΗΑΕ στην ουρά μας και την αραβική καλλιγραφία».

Οι παρατηρητές αεροσκαφών (planespotters) και οι θαυμαστές του αεροπορικού κλάδου θα παρατηρήσουν αμέσως τις αλλαγές που έγιναν. Τόσο στο κάθετο ουραίο σταθερό πτερύγιο όσο και στα άκρα των φτερών. Σε αυτό το τελευταίο σχέδιο, η σημαία των ΗΑΕ στο ουραίο πτερύγιο της Emirates είναι πολύ πιο δυναμική και ρέει με ένα τρισδιάστατο εφέ και τα άκρα των φτερών έχουν βαφτεί κόκκινα με το λογότυπο της εταιρείας σε αραβική καλλιγραφία. Οι επιβάτες σε θέση παραθύρου, θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν τα χρώματα της σημαίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου θα είναι ζωγραφισμένη στα άκρα των φτερών.

Η χρυσή υπογραφή «Emirates» σε όλο το κύριο σώμα του αεροσκάφους, στα αγγλικά και στα αραβικά είναι επίσης πιο έντονη και 32,5% μεγαλύτερη. Στην κοιλιά του αεροσκάφους, η Emirates έχει διατηρήσει την εμβληματική κόκκινη επωνυμία της που εισήγαγε το 2005. Η διεύθυνση URL του ιστότοπου «Emirates.com» έχει αφαιρεθεί από το σχέδιο.

Αυτή είναι η 3η φορά που η εταιρεία αλλάζει τον χρωματισμό της. Το πρωτότυπο χρώμα που αποκαλύφθηκε με την ίδρυση της Emirates, το 1985 ανανεώθηκε, 14 χρόνια αργότερα, με την παράδοση του πρώτου Boeing 777-300, στο Dubai Airshow του 1999.

Το πρώτο αεροσκάφος που διαθέτει το νεότερο livery (χρωματισμός) της Emirates είναι ένα Airbus A380 (με νηολόγιο A6-EOE). Η Emirates Engineering ανέλαβε την διαδικασία και το παρέδωσε έτοιμο, αυτή την εβδομάδα μετά την αναμόρφωσή του. Η πρώτη του πτήση μετά την ανανέωση, είναι προς Μόναχο, στις 17 Μαρτίου ως πτήση EK51.

Το νέο livery, θα εφαρμοστεί σταδιακά στον υφιστάμενο στόλο της Emirates με 24 αεροσκάφη να φέρουν το ανανεωμένο χρώμα μέχρι το τέλος του 2023 (17 Boeing 777 και 7 Airbus A380). Όλα τα νέα αεροσκάφη της Emirates, από το πρώτο Airbus A350 που εισέρχεται στον στόλο τον Αύγουστο του 2024, θα παραδοθούν στην εταιρεία, φέροντας το νέο livery.

Το αρχικό brand της Emirates το 1985 σχεδιάστηκε από τη βρετανική εταιρεία σχεδιασμού Negus & Negus. Όλα τα επόμενα brand και οι χρωματισμοί των αεροσκαφών της εταιρείας, δημιουργήθηκαν από την εσωτερική της ομάδα σχεδιασμού. Με τα χρόνια, τα πολυάριθμα πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια αεροσκαφών της Emirates περιλάμβαναν ειδικά σχέδια και συνεργασίες για ειδικές περιστάσεις, όπως το 50ο Jubilee των ΗΑΕ και την Expo 2020 Dubai.

Ακολουθούν φωτογραφίες της Emirates.