Καθώς το τελευταίο A380 παγκοσμίως υποβάλλεται σε δοκιμαστικές πτήσεις πριν από την παράδοση του στην Emirates, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει την τοποθέτηση του τύπου σε 18 πόλεις αυτό το καλοκαίρι. Διαχρονικά, σύμφωνα με τον αναλυτή James Pearson, η Emirates χρησιμοποίησε το Α380 σε 73 προορισμούς – αεροδρόμια από το Ντουμπάι από το 2011.


Η Emirates έχει προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει τα Airbus A380 σε 18 δρομολόγια από το Ντουμπάι αυτό το καλοκαίρι, σε σύγκριση με τα 57 από το καλοκαίρι του 2019. Τα πράγματα έχουν αλλάξει αναπόφευκτα.

Σύμφωνα με το Simple Flying, Το Χίθροου, το Κάιρο, το Παρίσι CDG, το Γιοχάνεσμπουργκ και το Μάντσεστερ αναμένεται να είναι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για το A380 της Emirates την ερχόμενη σεζόν. Το Χίθροου υπέφερε πολύ από την απαγόρευση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΑΕ, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν έχουν περάσει από τα ΗΑΕ. Αυτό αποκλείει ορισμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών πολιτών, που πρέπει να περάσουν καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες κατά την άφιξη.

Οι πτήσεις προς Heathrow είναι διαθέσιμες για κράτηση από τις 18 Μαΐου, όπως δείχνει ο ιστότοπος του αερομεταφορέα, την επόμενη μέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο θα ανοίξει τις πύλες του τουρισμού του. Η Emirates αναμένει 35 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Heathrow εκείνη την εβδομάδα, με τις 28 να εκτελούνται από το A380.

Αργότερα αυτό το καλοκαίρι, η Emirates έχει δυνατότητα κράτησης 42 εβδομαδιαίων πτήσεων, όπως και το καλοκαίρι του 2019, με τις 35 από το A380.

aviationlife.gr