Η Ethiopian Airline Group, ο μεγαλύτερος αφρικανικός αεροπορικός όμιλος, γιόρτασε την 75η επέτειό της χθες, 8 Απριλίου 2021.

Η Αιθιοπία έκανε την παρθενική διεθνή πτήση της στις 8 Απριλίου 1946, στο Κάιρο. Έκτοτε, ξεπέρασε τα σκαμπανεβάσματα της αεροπορικής βιομηχανίας και τις προκλήσεις που είναι μοναδικές για την Αφρική για να γίνει ο μεγαλύτερος, πιο κερδοφόρος και βραβευμένος Όμιλος Αεροπορίας της Αφρικής. Η Αιθιοπία ξεκινά μια ετήσια γιορτή με θέμα «Γιορτάζοντας τα 75 χρόνια αριστείας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ethiopian Airlines Group, κ. Tewolde GebreMariam, δήλωσε: «Καθώς γιορτάζουμε τα 75 χρόνια αριστείας, καταγράφουμε τα επιτεύγματά μας για τρία τέταρτα ενός αιώνα. H Ethiopian Airlines εισήγαγε πρώτη τα αεροσκάφη Jet στην Αφρική, πραγματοποίησε την πρώτη προγραμματισμένη πτήση από την Ανατολική Αφρική προς τη Δυτική Αφρική, η πρώτη αεροπορική εταιρεία από το Δυτικό Ημισφαίριο που πετά στην Κίνα, η πρώτη προγραμματισμένη πτήση μεταξύ των πρωτευουσών των πιο πυκνοκατοικημένων εθνών τον κόσμο (από το Νέο Δελχί έως και Πεκίνο), η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Αφρική που παρουσίασε τα B767, B777-200LR, B787 (το Dreamliner) και αργότερα το A350″