Ο Εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η Etihad Airways, γίνεται η πρώτη αεροπορική εταιρεία που συμμετέχει σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα ψηφιακής αεροπορίας με έδρα το Πανεπιστήμιο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η κοινοπραξία Digital Aviation Research and Technology Center (DARTeC), σε συνεργασία με την Etihad Airways, θα αναλάβει τους θεμελιώδεις τομείς της ασφάλειας της αεροπορίας, της βιωσιμότητας, της λειτουργικής απόδοσης και της βελτιωμένης εμπειρίας των επιβατών.
«Η Etihad είναι από καιρό γνωστή ως ηγέτης στην καινοτομία στον αεροπορικό κλάδο και ο ρόλος μας στην κοινοπραξία ενισχύει τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε τη βιομηχανία μέσω της τεχνολογίας και των εταιρειών», δήλωσε ο Mohammad Al Bulooki, Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Aviation Group.
«Ως καινοτόμος αερομεταφορέας, η συμμετοχή στο DARTeC είναι μία φυσιολογική εξέλιξη για την Etihad, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία να επεκτείνει την εξερεύνηση βασικών θεμάτων σε θέματα βιωσιμότητας, ασφάλειας των επιβατών με κορυφαίους συνεργάτες της βιομηχανίας», πρόσθεσε ο Bulooki.
Οι ερευνητές που εργάζονται στο DARTeC διαμορφώνουν ήδη ιδέες για το πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές εταιρείες μετά την κρίση COVID-19. Η DARTeC επιδιώκει να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αεροπορική βιομηχανία. Για παράδειγμα, η ενσωμάτωση και η ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία των drones στον πολιτικό εναέριο χώρο, η αποτελεσματικότητα των αερολιμένων μέσω τεχνολογίας καινοτομίας και ασφαλών υποδομών επικοινωνίας δεδομένων.
«Ως μια καινοτόμος αεροπορική εταιρεία που επικεντρώνεται στις μελλοντικές προκλήσεις της ασφάλειας, της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας, υπάρχει μεγάλη αλληλοεπικάλυψη μεταξύ των στόχων της Etihad και των ερευνητικών θεμάτων του DARTeC», δήλωσε ο καθηγητής Graham Braithwaite, επικεφαλής του έργου και διευθυντής των συστημάτων μεταφορών στο Cranfield.
Σε αυτό το σημείο, να τονιστεί ότι η Etihad σε συνεργασία με την Boeing εκτελεί για φέτος το πρόγραμμα Boeing EcoDemonstrator. Σχετική ανάλυση του Δ. Ζοπουνίδη, εδώ: Αεροπορική Βιομηχανία: Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός για το Μέλλον
aviatiolife.gr με πληροφορίες από arabian aerospace online news