Λόγω δικαστικής απόφασης, η αεροπορική εταιρεία Eurowings -θυγατρική της Lufthansa- δεν επιτρέπεται πλέον να διαφημίζει τις λεγόμενες “ουδέτερες ως προς το CO2” πτήσεις.

Η οργάνωση German Environmental Aid (DUH) μήνυσε τον αερομεταφορέα για παραπλανητική διαφήμιση και κέρδισε την δίκη σε πρώτο βαθμό.
Τα τελευταία χρόνια, διάφορες αεροπορικές εταιρείες προσπάθησαν να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερα πράσινη εικόνα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης την προσπάθεια συλλογής δωρεών για τα λεγόμενα έργα αντιστάθμισης ή την προσφορά τιμολογίων που το περιλαμβάνουν ήδη.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες του Lufthansa Group προσφέρουν ως εναλλακτική λύση δωρεές για την αγορά SAF.
Ωστόσο, ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών δεν συμμετέχει σε αυτό το “εμπόριο παραχωρήσεων”.
Για παράδειγμα, οι “πράσινοι ναύλοι” των αεροπορικών εταιρειών του δικτύου της Lufthansa εξακολουθούν να μην έχουν ιδιαίτερα καλές πωλήσεις.

Η αγωγή της DUH που στρεφόταν κατά της Eurowings, εκδικάστηκε ενώπιον του περιφερειακού δικαστηρίου της Κολωνίας, το οποίο χαρακτήρισε την εν λόγω εκστρατεία ως παραπλανητική και αθέμιτη.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι επιλογές δωρεάς που προσφέρονται για έργα αντιστάθμισης δεν θα ήταν κατάλληλες για την πραγματική αντιστάθμιση των εκπομπών πτήσης.

“Ταξιδέψτε με CO2-ουδέτερο τρόπο. Μαζί κάνουμε τις πτήσεις πιο βιώσιμες. Αντισταθμίστε τις εκπομπές CO2 και απογειωθείτε”, διαφήμιζε η Eurowings.
Είναι ακριβώς αυτή η δήλωση που έχει τώρα απαγορευτεί από το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό και η DUH βλέπει να επιβεβαιώνεται η άποψη της ότι επρόκειτο για “παραπλάνηση”.

Η Eurowings δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι λυπάται για την ετυμηγορία. Επισημαίνεται ότι η νομική διαδικασία αφορά το καθεστώς του 2022 και ότι η αρχική σελίδα με την εν λόγω διαφήμιση έχει αναθεωρηθεί. Παρ’ όλα αυτά, ο αερομεταφορέας ελέγχει αν μπορεί να γίνει έφεση στην απόφαση.

Πηγή: tourismtoday.gr