Δοκιμές για τον πρώτο σαρωτή ασφαλείας στον κόσμο για επιβάτες στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ξεκίνησε η Fraport σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Το μηχάνημα R&S QPS Walk2000 από τη Rohde & Schwarz στοχεύει να επιταχύνει τους ελέγχους ασφαλείας. Ο αρχικός σαρωτής λειτουργεί στο Concourse A του Terminal 1, επιτρέποντας στους επιβάτες να περνούν από αυτόν χωρίς στάση.

Αυτή η φάση δοκιμής και αξιολόγησης θα διαρκέσει έως και έξι μήνες, παρέχοντας στην Fraport και τη Rohde & Schwarz πολύτιμες πληροφορίες για τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος.

Ο R&S QPS Walk2000 είναι ένας σαρωτής 360° που μπορεί να ανιχνεύσει όλα τα είδη αντικειμένων γρήγορα και χωρίς επαφή. Ο σαρωτής παρέχει μια πιο ευχάριστη εμπειρία ασφάλειας: οι επιβάτες δεν χρειάζεται να σταματήσουν για να σαρωθούν και μπορούν να περπατήσουν αργά μέσα στο R&S QPS Walk2000.

Τα σημεία ελέγχου που επιλέχθηκαν για αυτήν τη δοκιμαστική φάση βρίσκονται στην Αίθουσα Σένγκεν Α του Τερματικού Σταθμού 1. Η εν λόγω αίθουσα είναι ιδανική για δοκιμές λόγω της σταθερά υψηλής επιβατικής κίνησης, με μέσο όρο 15.000 επιβατών καθημερινά.

Πηγή: tourismtoday.gr