Η Icelandair Group ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υπέγραψε μια προσωρινή συμφωνία για την αγορά 13 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A321XLR από την ευρωπαϊκη΄ κατασκευάστρια Airbus, με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2029.

Ως μέρος της συμφωνίας, η Icelandair έχει τη δυνατότητα να αγοράσει επιπλέον 12 αεροσκάφη αφού αγοράσει 13 από τα νεότερα αυτά αεροσκάφη στενής ατράκτου της Airbus, σε άγνωστη τιμή.

Η Icelandair, ωστόσο, δήλωσε ότι σχεδιάζει να εντάξει τα αεροσκάφη στον στόλο της από το 2025 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μίσθωση τεσσάρων Airbus A321LR για το σκοπό αυτό.

«Με την απόκτηση του αεροσκάφους Airbus, η Icelandair θα ολοκληρώσει την αντικατάσταση του Boeing 757», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Η ισλανδική αεροπορική εταιρεία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με πλήρη ανάπτυξη του στόλου Boeing μέχρι το 2025, όποτε και θα τεθεί σε λειτουργία ένας μεικτός στόλος αεροπλάνων Airbus και Boeing μετά τις πρώτες παραδόσεις από την Airbus.

Η Airbus και η αμερικανική ανταγωνίστρια Boeing έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο για τις παραδόσεις τους πρώτους δύο μήνες του έτους, με την Airbus να έχει πιο δύσκολο έργο εν μέσω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.