Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Jet2.com έκανε μια αρχική παραγγελία για 36 A321neo και καθιστούν την αεροπορική εταιρεία με έδρα το Λιντς του Ηνωμένου Βασιλείου, νέο πελάτη της Airbus και έναν νέο αερομεταφορέα Airbus της οικογένειας A320neo.

Η παραγγελία αντικατοπτρίζει τα φιλόδοξα σχέδια επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της Jet2.com. Η επιλογή του κινητήρα θα γίνει σε ένθετο χρόνο.

Ο Philip Meeson, Πρόεδρος της Jet2.com δήλωσε: «Η Jet2.com θα είναι υπερήφανη που θα λειτουργεί το Airbus A321neo τα επόμενα χρόνια. Αυτό το αεροσκάφος είναι, κατά τη γνώμη μας, το πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον στην κατηγορία του σήμερα – θα προσφέρει στους πελάτες μας μία άνετη και ευχάριστη εμπειρία καθώς ταξιδεύουν μαζί μας”.

Το αεροσκάφος θα διαμορφωθεί για 232 θέσεις με καμπίνα με καινοτόμο φωτισμό, νέα προϊόντα καθισμάτων και 60% μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους αποσκευών για επιπλέον προσωπική αποθήκευση.

Η οικογένεια Airbus A320neo ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων κινητήρων νέας γενιάς και Sharklets, παρέχοντας μείωση κατά 20% στην κατανάλωση καυσίμου ανά κάθισμα. Με επιπλέον αυτονομία έως 500 ναυτικά μίλια/900 χιλιόμετρα. ή δύο τόνους επιπλέον ωφέλιμου φορτίου, το A321neo θα προσδώσει στη Jet2.com πρόσθετο δυναμικό εσόδων.

Στα τέλη Ιουλίου 2021, η A320neo Family είχε κερδίσει πάνω από 7.400 σταθερές παραγγελίες από περισσότερους από 120 πελάτες παγκοσμίως.

Photo by Airbus