Η KLM ξεκίνησε την πλήρη ανανέωση των καμπινών 14 αεροσκαφών Boeing 737-800, τόσο για την Business Class όσο και για την Economy Class.

Τα ανακαινισμένα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για ευρωπαϊκές πτήσεις, προσφέρουν στους επιβάτες περισσότερη άνεση και στυλ και καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, επειδή η ανανεωμένη καμπίνα ζυγίζει 700 κιλά λιγότερο.

Το πρώτο ανακαινισμένο αεροσκάφος έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία. Τον Μάρτιο του 2022, το εσωτερικό του τελευταίου σε αυτή τη σειρά 737-800 θα μετατραπεί πλήρως. Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται από το τμήμα Μηχανικής και Συντήρησης της KLM

Άνετα, ελαφριά καθίσματα

Τα νέα εργονομικά σχεδιασμένα καθίσματα για Business Class και Economy Class προσφέρουν περισσότερη άνεση και επιπλέον χώρο για τα πόδια. Η ταπετσαρία είναι κατασκευασμένη από κυρίως ανακυκλωμένο δέρμα. Τα καθίσματα είναι κατά 20% ελαφρύτερα κατά μέσο όρο, μειώνοντας το συνολικό βάρος καμπίνας κατά 700 κιλά. Αυτό εξοικονομεί 58 τόνους καυσίμου και 184 τόνους εκπομπών CO2 ανά αεροσκάφος ανά έτος. Και για τα 14 αεροσκάφη σε συνδυασμό, αυτό αντιπροσωπεύει ετήσια εξοικονόμηση καυσίμου 812 τόνων και μείωση 2.576 τόνων εκπομπών CO2.

Στυλ και άνεση

Όλα τα ανακαινισμένα Boeing 737-800 είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi. Για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν κουπόνια στη δωρεάν πύλη πτήσεων της KLM. Οι επιβάτες λαμβάνουν πάντα 30 λεπτά δωρεάν μηνύματα. Κάθε θέση έχει τη δική της θύρα USB για φόρτιση συσκευών κατά την πτήση. Οι μεγαλύτεροι κάδοι εναέριας κυκλοφορίας παρέχουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης επί του σκάφους. Ο φωτισμός διάθεσης LED δημιουργεί μια φρέσκια ή χαλαρωτική ατμόσφαιρα – ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Πηγή: tourismtoday.gr