Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ολλανδικός αερομεταφορέας KLM θα αναστείλει 270 πτήσεις προς τις Κάτω Χώρες αφού η κυβέρνηση της χώρας επέβαλε νέα μέτρα για να προσπαθήσει να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα.

Διάφορα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν στις 20 Ιανουαρίου ότι η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ θα σταματήσει όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις της, καθώς και ορισμένες συνδέσεις μεταξύ της ολλανδικής πρωτεύουσας και άλλων ευρωπαϊκών προορισμών από τις 22 Ιανουαρίου.

Οι ευρωπαϊκές πτήσεις που ακυρώνονται περιλαμβάνουν τις αεροπορικές συνδέσεις στις οποίες το πλήρωμα του αερομεταφορέα πρέπει να περάσει τη νύχτα στην πόλη άφιξης.

«Δεν μπορούμε να διατρέξουμε τον κίνδυνο να παραμείνει το προσωπικό μας κάπου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο διακόπτουμε όλες τις διηπειρωτικές πτήσεις από την Παρασκευή και όλες τις πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς όπου τα μέλη του πληρώματος πρέπει να περάσουν τη νύχτα », σύμφωνα με τις δηλώσεις της KLM στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Στα κοινωνικά μέσα, υπάρχουν πολλές ερωτήσεις πελατών προς την αεροπορική εταιρεία σχετικά με αυτήν την απόφαση. Ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter της αεροπορικής εταιρείας απάντησε ότι ο αερομεταφορέας «περιμένει περισσότερες πληροφορίες».

Οι Κάτω Χώρες βρίσκονται σε lockdown από τα μέσα Δεκεμβρίου και έχουν κλείσει τα σχολεία, τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα λιανικής πώλησης που πωλούν μη βασικά είδη.

Στις 20 Ιανουαρίου η κυβέρνηση συνέστησε αυστηρότερα μέτρα για την ανάσχεση της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του ιού, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων προς τη Νότια Αφρική, χώρες της Νότιας Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο. Απαιτεί επίσης από τους επιβάτες που ταξιδεύουν για τις Κάτω Χώρες από το εξωτερικό να κάνουν rapid τεστ πριν από την αναχώρηση, καθώς και μια τυπική δοκιμή PCR κατά την άφιξη.

aviationlife.gr με πληροφορίες από flightglobal

Photo by KLM