Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM θα συνεχίσει να εκτελεί πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της διανομής εμβολίων, αφού συμφώνησε με την κυβέρνηση σχετικά με πιο ήπια μέτρα για την επιστροφή των πληρωμάτων και τη διεξαγωγή τεστ COVID-19 αυτών.

Ο ολλανδικός αερομεταφορέας του ομίλου Air France-KLM δήλωσε νωρίτερα την εβδομάδα ότι θα ακυρώσει και τις 270 εβδομαδιαίες πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς τις Κάτω Χώρες ως αποτέλεσμα των νέων μέτρων κατά της COVID-19, απαιτώντας από τους επιβάτες και το πλήρωμα να επιδείξουν αρνητικό τεστ covid πριν από την αναχώρηση. Η KLM τότε είπε ότι αυτό θα καθιστούσε αδύνατο να συνεχίσει να πετάει σε χώρες με υψηλά επίπεδα κρουσμάτων, καθώς θα κινδύνευε να αφήσει πίσω το πλήρωμα της. Προειδοποίησε ότι θα έβλαπτε επίσης τη διανομή εμβολίων καθώς και οι πτήσεις εναέριου φορτίου θα ακυρώνονταν και αυτές.

Ωστόσο, η KLM το Σάββατο το απόγευμα δήλωσε ότι είχε επιτύχει συμβιβασμό κατά τον οποίο το πλήρωμα πτήσεων σε πτήσεις υψηλού κινδύνου θα έκανε μια γρήγορη δοκιμή αντιγόνου πριν από την αναχώρηση από την Ολλανδία και μετά την επιστροφή τους. Το πλήρωμα θα πρέπει επίσης να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες καραντίνας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εξωτερικό, δήλωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι Κάτω Χώρες την περασμένη εβδομάδα αποφάσισαν να απαγορεύσουν όλες τις πτήσεις επιβατών από τη Μεγάλη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική για έως και ένα μήνα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης νέων μεταλλάξεων κοροναϊού. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στο Άμστερνταμ από άλλες χώρες υψηλού κινδύνου εξακολουθούν να υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για ένα αρνητικό COVID-19 γρήγορο τεστ που διενεργήθηκε πριν από την αναχώρηση, εκτός από ένα αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών πριν από το ταξίδι.

aviationlife.gr