Η KLM Cityhopper, η περιφερειακή θυγατρική της KLM Royal Dutch Airlines, έλαβε το πρώτο Embraer E195-E2 (εγγεγραμμένο PH-NXA) σε μια τελετή σήμερα στην εγκατάσταση της Embraer στη Βραζιλία. Αυτή η πρώτη παράδοση E2 στην KLM, και ο εκμισθωτής ICBC Aviation Leasing, αυξάνει τον συνολικό αριθμό των αεροσκαφών Embraer στο στόλο KLM Cityhopper σε 50.

Η συνολική παραγγελία για 35 τζετ, 25 σταθερές παραγγελίες με επιλογές για 10 ακόμη, θα εκμισθωθεί στην KLM από την ICBC Aviation Leasing (10) και την Aircastle (15). Η KLM αύξησε την σταθερή παραγγελία από 21 σε 25 τζετ, με τα άλλα τέσσερα αεροσκάφη να προέρχονται από το υπάρχον βιβλίο παραγγελιών της Aircastle.

Η KLM είναι παγκόσμιος ηγέτης στην αειφορία των αεροπορικών εταιρειών και αναλαμβάνει δράση για να κάνει τις επιχειρήσεις πιο βιώσιμες. Η ανανέωση του στόλου της KLM είναι βασική στρατηγική για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της αεροπορικής εταιρείας.

Το E195-E2, αεροσκάφος νέας γενιάς της Embraer, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη μείωση των εκπομπών και της ηχορύπανσης. Τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια του Ε2 είναι εντυπωσιακά. το E195-E2 προσφέρει 31% μείωση των εκπομπών άνθρακα ανά θέση σε σχέση με την πρώτη γενιά της KLM Cityhopper E190s.

Η ηχορύπανση μειώνεται επίσης δραματικά. το αποτύπωμα θορύβου είναι πάνω από 60% μικρότερο – ένα κρίσιμο μέτρο στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ που έχει αυστηρούς κανόνες μείωσης του θορύβου. Το χαμηλό επίπεδο εξωτερικού θορύβου του E2 είναι ήδη πολύ χαμηλότερο από τα μελλοντικά όρια ICAO. Οι εκπομπές άνθρακα είναι σχεδόν 10% χαμηλότερες ανά ταξίδι και 31% χαμηλότερες ανά θέση. Σε ένα τυπικό έτος, κάθε E195-E2 θα εκπέμπει 1.500 λιγότερους τόνους ρύπων άνθρακα.

Aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday